Merhaba arkadaşlar bende çok şükür doğurdum ve doğum hikayemi anlatmak istiyorum.
37 haftada 1cm açıklık vardı kontrollerde daha öncesinde bebek makat geliş olduğundan sukuat plates yapmamıştım sadece yürüyüş yapıyorduk 37 itibari ile sukuat ve plates yapmaya başladım ama öyle düzenli ve uzun bi çalışmam olmadı 40 a kadar sık sık kontrollere gittik ama hala açıklık 1cm ve bebek yukarıdaydı doktor suni sancıyla doğum u başlatalım istersen dedi ben normal doğum istiyordum bi sorun yoksa bekleyelim dedim kaldık bu arada 40 a kadar özel hastaneye gittim sonra devlet hastanesi de doğurdum 41.hafta da akşam üstü sırt ağrılarım adet ağrısı gibi ağrılar olmaya başladı zaman tuttum 5 dk bir oluyordu başta sonra kısaldı iyice 2 3 dk bi sancı geliyordu şiddeti de artmıştı hastahane ye gitmeye karar verdik nts de sancılarım düzenli ve çok şiddetli çıktı ama açıklık 1cm ve bebek yukarıda dendi yine yatışım yapıldı serum bağlandı 30 dk sonra sancılarım geçti sonraki gün öğlene kadar takip edildim doktor suni istersen başlatalım doğumu dedi kabul ettim hazırlayıp sancı odasına aldılar suni sancı verildi 1 dk sonra bebeğin kalp atışı yavaşladı kestiler hemen sancı vermeyi doktor çatın kemikli bebeğin iri ve yukarıda ayrıca suni sancıya dayanmıyor sezeryan a alıcaz dedi kabul ettim bebeğim in sağlığı söz konusuydu 20 dk içinde bebeği aldılar 1 saate de beni çıkardılar çok gğzel geçti ameliyat ım sadece sırttan yapılan iğne acıttı o da dayanılmayacak kadar değil tabi sonrasında 2 gün hastane de kaldık her tarafım şişti oturup kalkamadım ama 4 5 gün sürüyor en fazla ağrılar diniyor bebeğim çok şükür çok sağlıklı doğdu tabi Hermen sütünüz olmuyo ben mama götürmemiştim pişman oldum sarılık olmasını istediğim için önce meme tutturup sonra mama verdim bebeğim sarılık da olmadı 4.günde sütüm geldi 5.gün itibariyle mamayı kestim
Devlet hastanesi ile ilgili olumlu yanı da var olumsuz yanı da olumlu yanı maddi olarak tek kuruş ödemedik ayrıca doktor ameliyathane ekibi hemşireler hepsi çok iyiydi olumsuz yanı ise refakatçi annemdi eşimin yanımıza gelmesine izin vermediler zorla 1 2 gelebildi
Hastahaneye 4 takım bebeğe üst hazırlamıştım kış bebeği olduğu için çift kat hepsi 2 gün kaldık ve hepsini kullandık kendime 3 pijama takımı 1 gecelik almıştım bende hepsini kullandım nevresim takımı almıştım kullanmadım havlu almıştım kullanmadım depent ve lağusa pedi almıştım 2 gün depent kullandım 4 tane 1 tane de loğusa pedi kullanmıştım ama çok kaba kötü bişey depent de çok terletti ama daha garanti 1 paket yeterli eve gelince normal ped kullanılıyor bebek için 25 30 bez almıştım 10 tane falan kaldı bu arada erkek bebekler üstünü çok ıslatıyor göbek düşmediğinde bezi sıkamıyorsunuz neredeyse her çişi üstüne geçti o yüzden çok kıyafet almayın diyenlere kulak asmayın ama ben yeni dopandan ziyade 1 3 aylık olanlardan çok aldım giydirdimde şimdiden ayrıca size tavsiyem kendinize aldığınız pijamaları küçük almayın ben 66 kilodan m bedenden 86 kilo ya çıktım L beden aldım çoğu şeyi ödemde oluşunca zor oldu bebeğim 3800 ölçülmüştü 3450 doğdu bu arada şimdilik aklıma gelenler bunlar teşekkür ederim burda çok güzel zaman geçirdik sormak istediğiniz bişey olursa cevaplayabilirim iyi aksamlar dilerim