Mavisuu03 Evet ben sezeryan doğum yaptım ama amacım savunma yapmak değildi. Sadece burada sezeryan olan ve isteyen annelere cani, canavar gözüyle bakılıyor ve yanlış bir şey yapmış muamelesi yapılıyor. Bu da ben ve benim gibi sezeryan olan annelere karşı saygısızlık diye düşünüyorum.
Peki size gerçekten bilgi edinmek adına bir şey sormak istiyorum. Şimdi doğal süreci anlattınız, kesinlikle haklısınız evet süreç bu şekilde işliyor ama sizce şu anki evrimsel süreç, kadınların fizyolojik ve kemik yapısı, çatı durumları yıllar öncekiyle aynı mı? Ya da beslenme şeklimiz yediğimiz besinlerin doğal olup olmaması bu doğal süreci etkilemiyor mu? Yani şu içinde bulunduğumuz zamanda gerek fizyolojik yapımız gerek psikolojik durumumuz normal doğuma uygun mu? Yani demek istediğimi anlatabildim sanırım. Kişisel olarak günümüzdeki normal doğumların eskiden olan doğumlar gibi olduğuna inanmıyorum. Ha tabiki de gerek biyolojik olarak gerek psikolojik olarak çok uygun kadınlar vardır ama bir elin parmağı kadar az olduğunu düşünüyorum.