balonnn Kiraz çekirdeklerinin şimdi böyle hazırlısı satılıyor büyük kolaylık.Ben ilkokuldayken yoktu,yengem hamileyken yazdan yediğimiz kirazların çekirdeklerini biriktirmiştik sonra keseye koymuştuk.
Kiraz çekirdeği ısındığında hızlı soğumayan bir yapıya sahip.Elbette sıcak su torbaları da var ancak ben 2 defa kendimde su torbası patlama mevzusu yaşadım.Çocuğunda yaşayan tanıdığım da var.O açıdan kiraz çekirdekli torbalar eşyalar güvenli oluyor.
Şimdi bunun kiraz çekirdekli reflü yatağı, bel kemeri, patiği gibi çeşitleri çıktı.Kendim de adet ağrısı zamanları kullanırım. Kemeri cırtlı bebeğin karnına bağlıyorsunuz, patikleri de normal giyiyor. Oğlum kolikti 7-8 dr aynı şeyi söyleyince ve ne kadar masaj yapıp damla kullanıp dikkat etsem de gaz bitmiyordu,kıvranıyor çocuk. Mikrodalgada veya fırında (50-60derece) ısıtabiliyorsunuz hemen 2-3 dk. Sonra sıcak kalıyor ama yakmıyor çocuğu kıyafetin üstünden. Ben fırında ısıtırdım çünkü zaten ev yoğurdumu filan fırına ılıklama koyduğumdan fırın hep ılık olurdu bizde.Microdalganın da 2. Kademesinde 2dk da ısınıyormuş ama onla hiç ısıtmadım.
Bunun dışında minik el havlularını ütüyle ısıtıp badi üstünden karnına da koyulabiliyor ama onlar 5-10 dk da hemen soğuyor.Kiraz çekirdekleri 40dk filan sıcacık kalıyor.