pamuktenlim Tamamdir şimdi ben 25 haftalık hamileyim hamileliğimin başında yapilan testlerde cmv igg ve cmv igm negatif çıktı… gebeliğimin 21 haftasında tekrar torch testleri yapildi ordada cmv igg ve igm positif çıktı arkasından avidite testi yapildi 0,06 çıktı çok düşük. Gebelik haftam ilerlediği için sonlandırmak söz konusu olmadi… ama tabi bu durumda olup gebeliği sonlandıran oluyor ilk başta. Ben amniyosentez kararı verdim ve avidite testi yaptırdığım hafta 21 haftada yani amniyosentez yaptırdım. Sonucu negatif çıktı fakat hala detaylı bir şekilde takıp ediliyorum normal doktordan perinatolog geçiş yaptım doktorum her kontrol de beyninde sivi birikti mi böbreği karaciğeri ne halde kontrol ediyor. Şu ana kadar beyinde parlaklık gördü sadece be hala takıp ediyor beni… siz ya sonlandırma kararı alacaksınız ki bu herkesin kendi bilmesi gereken bir durum… ki doktor anlatiyor zaten detaylıca … Ya da devam edeceksiniz cmv geciriyorsaniz bu hemen çocuğunuza geçti ve onun hasta olduğu anlamına gelmez bunu da bilin. Buna rağmen doğup yapip sağlıklı bebekler de oluyor, fakat primer geçirdiğiniz için risk faktörleri var işte ne yazıkkı. Fakat çok iyi bir ultrason aletiyle yakından takıp edilmeniz gerek… psikolojik anlamında çok kötü bir ay geride biraktım diyebilirim ama artık kabullendim ve açıkçası alıştım bu duruma rabbim neyse kabulüm diyorum …