AycanTunc31 24 yaşındayım ve yeni hamile kaldım doktorum ultrasonda keseyi gördü haftaya kalp atışı için çağırdı. Ama ben pek birşey bilmiyorum 🤷♀️ Haftaları falan nasıl sayılıyor biraz anlatırmısınız :))
Merve10090 AycanTunc31 gebelik çizelgesi var. 40 haftan bitince 9 ay bitmiş oluyor. 40 hafta’da bebeğin gelmesi bekleniliyor. Eğer doğmazsa 40 hafta’da 10 gün kadar daha zaman veriyorlar. Gebelik hafta hafta hesaplanıyor.. aylara dökmek zor oluyor doktorlar içinde..
Duygus97 AycanTunc31 gözün aydın canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah 🤲 Son adet tarihine göre hesaplama yapılıyor ne zamandı son adet tarihin?
Merve10090 AycanTunc31 Bana 3 Mayıs dediler doğum için ama son adet tarihime bakarak 7 Mayıs’ta doğum yapmam gerekiyor. Erken ve geç döllenmeden dolayı 3-4 gün oynayabiliyor.. 6-8 hafta arası bebeğin doğum tarihini en net hesaplayabilirler bebeğin boyunu ölçerek. Daha sonra günler oynayabiliyor. Hemen gidin ultrason’a ve muhtemel doğum tarihini öğrenin .. almanız gereken vitaminleri doktorunuza sorun. Folik asit kullanmanız gerekiyor özellikle ilk 3 ay.. hamilelik vitamini alırsanız hepsi içinde olur. Doktorunuza mutlaka vitamin konusunu danışın. Çok önemli.
Egeasigi AycanTunc31 kuzum benimde adet tarihim 17 Kasım ama doktor bana 6 hafta dedi anan uygulamaya göre 7 bitti.doktorlar en iyisini söylüyor uygulamaya göre bakma ,doktorlar döllenmeye göre bakıyor bebeğin baş popo boyutunu ölçüyor ona göre söylüyor
AycanTunc31 Merve10090 sanırım haftaya tam olarak söyleyecek, evet doktorum omege3 , vitamin,mineral ve aminoasit içeren iMom adında bir kapsül verdi onu kullanıyorum şuanda.
Beyzan AycanTunc31 ben de onu kullanıyorum. Enerji de veriyor vitamimsiz kalmayınca. Bastan söyleyeyim iç çamaşırinda ya da tuvalette peceteye silerken gördüğün en ufak bir lekelenme bile normal değil beklemeden doktoruna gitmen gerekir. İnşallah her şey çok güzel ilerler kafana takilan şeyleri buraya sormaktan çekinme. Herkesin herkesten öğrenecek şeyleri var. Instagram kullanıyorsan Dr. Banu çiftçi Gebelikle ilgili paylaşımlar yapıyor. Onları takibe alabilirsin. Bu uygulama da haftana göre gelişimi söylüyor zaten. İnşallah Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin
AycanTunc31 Egeasigi Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🙏🏻 Haftaya soracağım herşey :))
AycanTunc31 Beyzan tavsiyelerin için teşekkür ederim canım :) evet bu uygulamayıda çok beğendim kim ne biliyorsa elinden geldiğince yardım ediyor 😇
Fatma_7 Haftaya gidip baktırdığında doktorun kaç haftalık olduğunu söyler 🙂 Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🥰