Son güne kadar doğum hikayelerini okumakla geçiren bende sonunda doğurdum 17 günlük olduk bile🥰
En baştan kısaca anlatayım kızlar bende hikayemi. Bu ikinci hamileliğim. Bi öncekine kürtaj olmak zorunda kaldım. Olmasaydım düşük kendi gerçekleşecekti. İkinci hamileliğim için doktorum 3 ay ara vermemi istedi. Çok korktum bidaha hamile kalmak konusunda aynı şeyleri yaşama korkusu vardı çünkü. Ama eşimin desteğiyle o psikolojiden kurtuldum ve 3 ay bitiminde biz tekrar çocuk için çalışmalara başladık 😂 Çok şükür ki kalmışım hemen. Hamileliğimi 4 haftalıkken kendim kan testi yaptırarak öğrendim. Doktorumun kontrolünde hemen vitaminlerimi kullanmaya başladım. İlk 3 buçuk ay bulantı kusma yönünden hiç iyi geçmedi benim için. Bütün gün aç geziyordum resmen 🤦♀️ Sonrasında son 3 ayım mide yanmasıyla geçti bu seferde. Şuruplar sütler elmalar ne denesem geçmedi son ana kadar çektim. Gelelim doğumuma…17 aralıkta doktor kontrolüm vardı ve hamileliğimde 38+4 dük artık o zamana kadar yalancı sancım bile sayılı oldu. Nst ye son birkaç haftadır giriyordum hiç sancım çıkmıyordu. Diyodum gelmeye niyeti yok 😂 Neyse kontrol günü doktor demesin mi bebeğin suyu bitmiş ve 10 gün önceki kilosuna göre hiç kilo almamış. İçeride kalmasının bi anlamı yok artık yarın doğumu başlatalım dedi. Ben şok oldum. Ne hissedeceğim bilemedim hem seviniyorum artık kavuşucam diye hem korkuyorum kendimi pek hazırlamadım sanırım doğum konusuna 😂 Ertesi gün sabah erkenden hastaneye gittik. Lavman yapıldı damar yolu açıldı. Açıklığım var mı yok mu diye baktılar 0 açıklık. Suni sancıyı taktılar. Taktılar ama saatler geçiyor bende tık yok😂 80leri gördüm ama hiçbir şey hissetmedim. Bi kaç saat böyle geçti sonrasında doktorum geldi açıklığa tekrar bakmak için yine 0 açıklık. Ve beni artık sezeryana alacağını söyledi. Apar topar aldılar beni. Beni bi korku saldı 😬 neyse belden iğneyi yaptılar onda da korkulacak hiçbir şey yok hissetmedim bile diyebilirim. Ve 11.45 te girdiğim doğumda 11.55 te oğluşum dünyaya geldi. O ana kadar hala korkuyordum derimin çekiştirmelerini hissediyorum falan. Ama getirip yanağıma koydular ya bitti herşey o an 🥰 Bebeğimi hazırlayıp çıkarmışlar hemen odaya. Ben sonrasında geldim tabi. Eşimin ilk yüz ifadesini göremedim ama söylenenlere göre ağladı ağlayacakmış ❤️ Hastanede 2 gün kalacaktım normalde ama ben ertesi gün akşamı kendi isteğimle çıktım. Büyük tuvalete hastanede çıkamadım onu beklediler çok ama gazımı çıkarmıştım. Eve gelince çıktım ona da. Sezeryan sonrası anestezi nedeniyle 4 5 gün baş ağrısı çektim feci şekildeydi gerçekten. Nescafe Bitter çikolata tükettim ama bende pek işe yaramadı. Dikiş yerinin ağrısı 1 haftadan sonra baya baya azalıyor zaten alışıyorsun da. Depend almıştım hastanede hasta bezi kullandım ilk gün sonrasında depende geçtim. Gerçekten övüldüğü kadar var bende çok memnun kaldım büyük kolaylık oluyor. Gümüş göğüs kapaklarını doğumdan bir kaç hafta önce kullanmaya başlamıştım doğumdan sonrada devam ettim. Göğüs uçlarım çatlamadı çok şükür. 🙏 Bebeğime gelirsek 38+5 te 3370 gram 52 cm olarak doğdu 17 günlük olduk sağlığımız yerinde çok şükür❤️ Baya uzun oldu sanırım okuyanlara sabır diliyorum 😂 Biz happy kidse bütün hamişlere kolay doğumlar 🥰