burcu_1322 merhaba canım rahim filmini inceledim ve iki tüpün de kapalı. Yani kapalı değil açık ama hidrosalpinks olmuş evet enfeksiyondan olabilir. Benim de sol tüpüm aynı bu şekildeydi.bana da olur dediler aşılama denediler filan asla tutmadı sonu hep hüsran. Sonra laporoskopi oldum 2 kere. 1.sinde rahim içi yapışıklığı açıp temizleyip kapatmışlar. Ondan sonra yine aşılama dediler ama olmuyordu. En sonunda canıma tak etti ve dedim ki alın tüplerimi. Bunlar varken de işlevsiz ve geri dönüşü asla yok. En azından tüpler olmadan tüp bebek yaparım dedim. Çünkü canım tüpler bu haldeyken sperm rahme tutunamıyor. Bunlar sızdırma yapıyor. Bebeği zehirliyor. Düşük tehlikesi çok yüksek. Ben konu ile ilgili yerli yabancı binlerce makale okudum.ondan sonra 2.ameliyatımı oldum. 2 tüpümü de alıcaklardı. Fakat ameliyatta bakmışlar sağ tüp sağlıklı. Omu bırakmışlar. Sonraki ay da kendiliğimden hamile kaldım canım. Rabbimin mucizesi. Olmasaydı tüp bebek deneyecektim.şimdi 42 haftalık hamileyim bebeğime kavuşmak için saat sayıyorum Allahın izniyle. Sana tavsiyem ameliyatını ol.Allah yardımcın olsun asla pes etme aslaaa. Rabbim sana da nasip etsin inşallah isteyen herkese de.