Melikedal merhaba, cahillik kısmını yazmış olduğum cümleye dikkat etmenizi rica ederim.
“Ikili yaptirmazsam detaylı usg girebilir miyim” diye sordukları için buna cahillik dedim. Yani ikisi farklı şeyler ve birbirinin devamı değil. Her konuda her şey hakkında bilgimiz fikrimiz var ama bu konuda böyle düşünmek ya da sormadan önce küçücük bir araştırma yapmamak evet bana göre cahilliktir.
Çorba içmedim ama ana yemeğe geçebilir miyim sorusundan bir farkı yok benim için.
Burada her gün ikili test, detaylı usg, tetanoz, şeker başlıkları açılıyor ve geneli “yaptırmak istemiyorum nasılsa aldırmayacağım” kafasında ya da dışardan duyduğu eğitimi bilgisi olmayan elti kaynana anne gorumce arkadaş ağzı ile konuşuyor.
Bu konuda en güvenmemiz gereken kişi doktorumuz.
Ben doktoruma güveniyorum ve seviyorum gerekli gördüğü şeyleri yapıyorum. Kiminin doktoru gerekli görmez o da ona güvendiği için yaptırmaz bu farklı bir konu.
Ama bizim bi arkadaş vardı yaptırmadı bebeğe de bisey olmadı ya da bizim bir komşu vardı yaptırdı doktor şöyle dedi hamileliği zehir oldu ama bebek sapasağlam doğdu yaptırmayın demek kimsenin haddine düşmez.
Herkes kendi bebeğinden sorumludur.
Doktora gidince 10 saniyelik bir kan işlemi ile öğreniliyor bu şeyler. Evet garanti sonuç değil ama yaklaşık sonuç.
Bir sorun çıktığı zaman müdehale edilmese de bilinclenmek ve hazırlıklı olmak dua etmek için vaktimiz oluyor. Bilinmez bir şeyi beklemektense ihtimali olan bir şeye hazırlıklı olmak o bebeğe doğduğu zaman her ihtimale karşı nasıl bakacağımızi biraz öğrenmek bizim sorumluluğumuz diye düşünüyorum.
Cahillik dediğim kısım yukarıda yazdığım gibi olan sorudur.
Ama gerçekten burada çok cahil insanlar var. Tecrübesizlik ayrıdır cahillik ayrı. Insanlar ellerinin altında sürekli telefon varken internet varken, öğrenmek araştırmak için bu kadar kör sağır dilsiz olmamalı.
Sizi incittiysem hakkınızı helal edin. Sevgiler.