Busra9290
Busra9290 merhabalar ben 39+2’yim hamileligimin basindan beri kullandigim ve memnun kaldigim catlak onerilerini paylasicam cunku bu konuyu cok fazla arastirdim 😅
🚰en basta disardan oldugu kadar icerden de vucudu beslemek onemli. Gunde en az 3 lt. Su ictim.
☕️Haftada 1 kez kuru fircalama yapip sonrasinda dusta turk kahvesi-hindistan cevizi yagi ve balla evde yaptigim peelingi yaptim. Vucutta nemli bir his birakiyor.
🧽Vucudunuza kesinlikle sabun kullanmayin, cok kurutuyor. Dusyagi kullandim ben, L’occitane, La Roche Posay ve Bioderma’da mevcut.
🚿Cok sicak suyla dus almak da cildi kurutuyor. Ben maalesef ilik suyla dus alamiyorum ama siz yapabiliyorsaniz iyi olur.
🧴Catlak kremi olarak mustela, bio oil, organik hcevizi yagi, kayisi cekirdegi yagi, incia catlak kremi, mustela catlak serumu ve l’occitane shea butter kullandim. L’occitane shea butter haric digerlerini max 1-2 kutu kullandim, ama o urunde suan 9. Kutumdayim. Her gun sabah aksam surdum, bence ise yaradi. Urunun fiyati dovizden dolayi gebeligimin basindan bu yana asiri arttigi icin yeni baslayacaklara muadili olan seyler onerebilirim cunku ben ilk almaya basladigimda cok daha uygundu. Kuru bir cildiniz varsa (benim oyle) Lierac gibi jel formdaki urunler yerine Balm formdaki daha kati ve uzun sure nemli tutan urunler tercih etmeniz daha uygun olabilir (incia’nin catlak kremini bu anlamda begendim). Parfumsuz ve kimyasal olmayan urunler buldugunuz muddetce onemli olan duzenli kullanmak ve karninizda kuruluk hissettiginiz an kremi tekrarlamak.