Evet kızlar ben de doğurdum sonunda. Tam bir pamuk kız doğurdum 01.01.2021 de 😊Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah 🙏 🙏 Gelelim hikayeme. Başından almak gerekirse çok kolay bi hamilelik geçirdim. Hiç bulantım, kusmam olmadı. Her gün yürüyüş yaptım.18 kilo aldım bilmiyorum. Kaçı gitti tartılmadım daha. Başından beri de hep normal doğum istedim. En büyük eksiğim sezeryanı hiç araştırmadım. Hatta burdaki doğum hikayelerinden sezeryanları çok okumadım yer etmesin zihnimde diye. Neyse gelelim hikayeme. 28 Aralıkta 40 haftam doldu. İlk defa çatıya baktı doktor. Açılma yok.Bebek aşağıda. Çatın müsait bekleyelim dedi. Ertesi günü nişanım geldi. Avuç içi kadar sümüksü, kahverengi sıvı bişey. Gün boyu bişey yoktu. Ama akşamında yavaş yavaş sancı başladı. Burada okuduklarımdan farklı olarak. Arası kısaydı ve de canım yanıyordu. Hatta buraya da post açmıştım. Doktoruma yazdım. Acilden giriş yap ebe açıklık baksın dedi. Geldik baktılar hiç açılma yoktu. Sabahına kadar belden başlayıp kasıklara inen ağrılar yaşadım. Sonra doktora gittim. Doktor yine baktı. Açıklık yok. Git evde sancıları karşıla dedi. O gün ve ertesi gün sancı çektim. Ta ki yılbaşı gününe kadar. Gece 1 de sıcak suya oturdum. Baktım geçmiyor. Hastaneye geçtik. Annem ve eşimle. Sağolsunlar onlarda masaj falan yapıp rahatlatmaya çalışıyorlardı. Ama ne fayda. Neyse ebe yine baktı alttan. 3 cm açıklık var doğum başlamış dedi. Odayı ayarladılar. Burda sancıyı bekle dediler. Ve de gittiler. Her özel hastane öyle mi bilmiyorum. Daha sonra ben eşim, annem ve kayınvalidemle odaya yerleştik. Üç kişi etrafımda fır döndü sancılar gelince. Ama nafile çok ağrım vardı. Bebişim içimde toplanıyordu resmen. Bi kere açıklık baktılar. Aynıydı. Sıcak duşa girdim rahatladım biraz. Nst de yatmak zordu. Nst duş sonrası 100 leri gördüm. Ama canım yanmadı. Neyse saat 9 oldu. Feci sancıları 8 saattir hastanede karşıladım. Önceki iki günün yorgunluğu ve uykusuzluğu vardı bi de. Ebe değişikliği oldu. Dayanamıyorum epidural verin dedim. Açıklık bakalım bi önce dedi. Neyse bakıldı 7cm olmuş. 5cm açılmış hemen hemen. Bir buçuk iki saate doğurursun dedi. Suyunu patlatayım rahatla dedi. Patlattı suyumu. Hiç ağrılı bir yöntem değildi. Bi içeri gitti geldi. Tel ile konuştu. Sonra geldi. Suyun kirli geldi dedi. Bebek kakasını yapmış dedi. Doktor sezeryan diyor dedi. Kabul ediyorsanız ekip toplanıcakmış dedi. Beynimden vurulmuş döndüm. Böyle şeyler hep başkasının başına gelir sanırdım. Ebelere falan bağırdım. Doktoru çağırın dedim. O da ayrı bi olay. Halen sezeryan kabul ediyorlarsa geleyim diyor. Telefonla ebeyi aradı doktorum. Sonra eşimle konuştu. Ben sancılardan kıvranıyordum. Sonrasında telefonda doktorla da kavga ettim..onun da üslubu hoş değildi. Üç gündür sancı çekiyorum falan dedim. Gelip başında mı bekleseydim dedi o da. Tarzı buydu. Neyse çok geçmeden geldi. Ne karar veriyorsunuz dedi. Tabi hemen sezeryan istedim. Üç gün sancı üstüne saatlerdeki sancıyla iyice kastım yavrumu resmen. Ameliyathaneye gittik uyşturmalar falan filan derken hiç anlamadım. Ne nasıl oldu. İğne vurulurken birazcık zorlandım o kadar. Rahat olmanız gerekiyor. Hiç ağrımıyor.Uyştuktan sonra başladılar. Bebeğim çıkana kadar ağladım. Sesini duydum sonra. O kadar farklı bi duygu ki anlatamam. Çocuk doktoru baktı. Her şey yolunda dedi. Rahimde çıkarken bile kaka yapmış benim ki. Kuzumu çok gerdim çünkü. Neyse getirdiler yanıma. Pamuk gibi bişey. 😊 Çıkardılar onu. Benim de dikişimi yaptılar. Hemen yukarı çıkmak istiyordum. Çıkana kadar da ağladım zaten. Çıktım yukarı bi kere daha gördüm onu. Eşim yanındaydı. O da çok korkmuştu. Annem, kayınvalidem hepsi korkmuştu. Rahatladık sonrasında tabi. Benim hikayemde bu şekilde. Gelelim tavsiyelere
1)Araştırırken sadece normal doğum araştırmayın. Sezeryana da bakın. Ben o kadar odaklandım ki. Sezeryan hakkında çok bilgim yoktu o yüzden.
2)ben bağırmadım gücüm gitmesin diye. Ama üç gün sancı çekince yorulmuştum zaten. Olabildiğine bağırsaydım keşke.
3)Açıklığa sürekli baktırıp en azından 2 saatte bir 4cm olunca epidural alsaydım. 7cm ye kadar beklemeseydeyim. Bebeğim rahatlardı. Kasılmazdı bu kadar.
4)sezeryan sonrası hasta bezi kullanıyor. Sonra azalınca Depend kurtarıcı oldu.
5)komposta yedim, bol su içtim. Kakamı, gazımı yaparken zorlanmadım. Halen gazım var. Bol ol yürümek gerek gazı atmak için
6)Emzirmekle çok uğraşıyorum. Göğüs kalkanı
Kullanıyorum. Yine çok ağrıyor emerken. Takmasam daha çok ağrıcaktı belki.
7)ilk almıyorlar memeyi. Pes etmeyin uğraşın.
Aklıma gelenler bunlar. Neye niyet neye kısmet oldu benim durumum. Resmen iki doğum şeklini de yaşadım. Ama bunların hiç önemi yok. Bebşinizin sağlığı her şeyden önemli. Bu süreçte eşim, annem ve kayınvalidem sancıyı benimle çekti resmen. Sancılar geldiğinde kasarak nefes alıp vermeye çalıştım. Rahat olun. Bağırmanız gerekiyorsa bağırın. Yerlere atmanız gerekiyorsa atın bence. Ben sessizce inledim sadece. Neyse bebişimle ikimiz sağlıklıyız. Şuan yanımda uyuyor. Bu da benim doğum hikayem. Biraz uzun oldu. Aklıma gelenleri yazdım. Sorunuz varsa cevaplarım müsait olunca. Sonra happy Kids e geçicem. 😊 Sağlıcakla kalın 😊