grmz31 hiçbir tecrübem yok ama okuduğum kitapta dün bebeklerin ağlaması hakkında bölümü okudum ordan aktarıyorum. Bir sürü nedeni olabiliyormuş hemen acıktı ağlıyor şeklinde düşünmek çok yanlışmış. Canı sıkıldığı için bile ağlıyor olabilir, yatak çarşafı kat olmuştur o rahatsız ediyordur ona ağlayabilir… yenidoğanlar genelde uykudan uyanıp ağlıyorsa açlıktanmış. Eğer ağlarken ayaklarını kendine doğru çekiyorsa o zaman gaz sancısıymış. Bunların hiçbiri yoksa ve yine ağlıyorsa direk memeyi verip susturmak çok yanlışmış o zaman bebekte ‘sorunum ne olursa olsun meme veriliyor’ algısı oluşuyor bu da ilerde her probleminde yeme ihtiyacı oluşturuyormuş.
yapılması gereken öncelikle sakin olmak (bebekler her şeyi hissediyor) negatif olursanız bebeğe de geçer. Sakin bir ses tonuyla onu teselli etmek, belki hafif bir müzik olabilir. Sorununu anlamaya çalışıp onu çözmek. Onun yanında olup sevginizi ona verin 🥰
eğer gaz sancısından ağlıyorsa kitapta bunun için gaz masajı önermiş isterseniz onu da anlatabilirim, umarım yardım edebilmişimdir 🙏🏿