Symtzdn 4 haftalık hamileyim folik asit kullanmaya yeni başladım, bir de progestan kullanman gerekiyor dediler fakat nedir ne için kullanılır bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz kızlar?
Bebek-geliyor Symtzdn doktorunuz mu söyledi progestan kullanmanızı ? herhangi bir kanama lekelenme vs var mı ?
mercimeginanne Symtzdn progestan önlem amaçlı veriliyor düşük olmasın diye. Doktorun verdiyse aksatmadan kullanmalısın
Beety26 Symtzdn bende kullaniyorum banada dr. Iliskinin( bu arada catlatma ignesiyle kaldim) iliskinim sabahsi gununde kullanamayabasla demisdi adet plumcaya kadar olmasan hamileain davam ey soylemisti Bende halaa davam ediyorum 9+6 haftalik genryim. Hala devam ediylorum. Ne zamanbirakirim bilmiyorum
NefesDeniz Symtzdn Benimde doktorum 5.hafta itibari ile vermişti. Hem bebeklerin daha iyi tutunması hem olası bir tehlikeyi önlemek hemde ilk aylarda oluşan kasık ağrılarını sancılarını çok çekme diye verdim demişti. İlk aylar günde 3 kere 15.haftam itibari ile günde 1 kereye düşürdü fitil olarak kullanıyorum. Ve en sevdiğim ilaç canım ilaç😀 Doktorunuz verdiyse hiç ihmal etmeden kullanın.
gulsahgul26 Beety26 günde kaç kere alıyorsunuz orogestanı acaba bide fitil olarak mı hap ağızdan mı kullanıyorsunuz
Tugceee0404 Progesteron bebeğin tutunmasını sağlayan hormon eksikse veya lekelenme vs varsa takviye yapılıyor progestan diye ilaçla benimde normal seviyenin bile altındaydı 3 ay kullandım ihmal etme doktor dediyse biraz etkileri var uyku falan vs
Beety26 gulsahgul26 fitil olarak hep aldim. Ilk haftalar ( ben 4 +4 haftalikken ogrendim) 2 iki fitil kullaniyrdm. Sonra son 1 2 haftadir bazen gunde 1 kez :)) ya biktim cu ki
Bebek-geliyor Symtzdn doktorunuz uygun görürse progestan verir çevrenizden duyduğunuzla ilaç kullanmayın ama gebelikten eminseniz folik asit kullanmanız gerekir en yakın zamanda doktora gidin.
gel_artik_bebegim Symtzdn kafana göre kullanma canım onu düşük riski olanlara veriyor doktor bana vermisti
Buketkucuk Symtzdn doktorunuz önerdiyse bir sebebi mutlaka vardır birdahaki kontrolünüzde sorun mesela bende 16.haftama kadar kullandım kist vardı ne olur ne olmaz diye kullandım