Ohhh sonunda bende doğurdummmm 🙈
öncelikle Rabbim isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin doğum anında ne dilersen olur derler bunu çokça dile getirdim Rabbim kimseyi evladıylada sınamasın yolunu bekleyenlerde bir an önce sağlıkla kavuşsun 💕
Eveet gelelim neler olduğuna ikizlerimi 5. Haftada öğrendim iki kese var demişti doktorum son adet 14.04 tü hamile olduğumu anlamıştım idrarda da görünce direkt doktora gittim doktor çift kese ikiz olma ihtimali var ama biri kaybolabilir de dedi, ben hiç kaybolacağını felan düşünmedim çünkü çok istiyordum ikiz çok dua etmiştim Rabbim dualarımı duydu diye sevinçten ağlamıştım ☺️ Sonra başladı zorlu serüven mide bulantıları, halsizlik, uyku halleri daha 6. Haftada beni etkisi altına almıştı eşim naz yapıyorum sanıyordu ne bilsin 😂 doktor ikiz olduğunu onayladığında 7. Hafta felandık kalpleri oluşmuştu o yüzden herşeyi iki katı hissedersin bu gayet normal dedi 8. Haftada da biz duyduk kalplerini 💕 kalp seslerini duyunca söyledik ailelerimize. 16. Haftaya kadar 4 kilo verdim hiç bişey midemde kalmıyordu hap içmemek içinde çok direnmiştim boşuna direnip kendime eziyet etmişim gittim hap aldım doktorumdan düzeldi herşey artık hunharca yemek yiyebiliyordum 😂 16dan 23. Haftalara kadar herşey çok güzeldi 19 da net tekmeleri hissetmeye başlamıştım bebeklerin biri alt biri üst şekilde yatıyordu 20 de detaylı da net cinsiyetin kız olduğunu öğrendik 23 de bel ağrılarının başlamasıyla durumlar biraz karıştı kendimi rahatlatmak için youtube da bazı hareketleri yapıyordum onun haricinde her gün öğlen uykusu uyudum aileme yakın olmam büyük avantajdı hiç bi işe dokunmuyordum keyfimce geçirdim hamileliği hiç bir konuda herhangi bir risk taşımıyordum doktorum herşeyin normal gittiğini söyledikçe seviniyordum.. kendimi hiç bi konuda kasmadım bir risk yoksa da hiç evhamlı davranmaya gerek yok sonuçta bu bi hastalık değil olağan bir süreç 🌱 33. Haftaya geldiğimizde artık ağırlaşmalar başladı bebek hareketlerinde değişiklik hissediyordum duramadım doktora gittim meğer altlı üstlü duran bebeler sağa sola geçmişler sevindim belki normal bile doğururum diye ama biri makat gelişti doktorum riske atamam dedi ben bi ümit bekledim aradan zaman geçti nstyede bağlanmaya başlamıştık bütün nst sonuçlarıda çok güzel geliyordu doktorun herşey çok güzel demesi hep içimi rahatlattı artık 34-37 arası baskılar çoğaldı karnım zaten 20. Haftada harita gibi olmuştu ama hiç bişey umrumda değildi bu arada 92 kiloyla hamile kaldım 109 a yakında doğuma girdim şuan kaç kiloyum bilmiyorum ama karnım 20 haftadaki halimde şuan 😂 37+1 de kontrole geldim ve o gün vajinamda değişik bi ağrı vardı doktora giderken hep merdiven çıkan ben o gün asansöre bindim doktor kontrol etti bebişleri herşey güzeldi nst de güzeldi son anda dedim bende baskı çok fazla o zaman alttan bakayım dedi bi baktı 1 cm açıklık rahim uzunluğu 36 mm hemen bi panik oldu doktorum nerdeyse beni doğuma alacak beni eve gönderdi ama ağrın sızın olursa mutlaka gel dedi doğuma alalım dedi ayın aralık 30unda ve bende hiç istemiyorum senenin sonuna doğurmak 😅 aradan bir gün daha geçti evde sadece yattım sabah tekrar doktora geldim 31 aralık 36 dan 19 mm ye rahim uzunluğu kısalmış bir günde doktorun beni asla bırakası yok bu sefer ama ben hayır diyorum başka da bişey demiyorum doğuramam bu tarihte diye 😂😂 dedim hocam ben gideyim gece 12 den sonra görüşürüz yatış red imzalayıp eve geldim ne kafaysa benimkide ama kimseye söylemiyorum bunu 😬 eve geldim sadece yattım son 12 saat var gece yarısına her saat başı son 10-9-8 diye saat kısaltıyorum hoop oldumu saat 12 den sonrası 01.01.2021 hemen gittim duşumu aldım hazırlandım eşim arabayı hazırladı herşeyimizi aldık doktoru aradım acilden giriş yap muayene ol geliyorum dedi 😂 saat 12.40 gibi hastanedeydik doktorum herkesi tembihleyip gitmiş evine ikizler gelecek diye hastane bizi bekliyormuş meğerse gider gitmez nstdir kontroldür yaptılar normaldi yine bağırsak problemim olduğu için lavman yaptılar baya iyi geldi ne yalan söylim 😂 ameliyata hazırlandım koyun gibi hissediyordum herkes üstümde bişey deniyordu o sırada canım doktorum geldi rahatlamıştım beni hazırladılar eşimle anneme bi göründüm sonra ameliyathaneye aldılar spinal istediğimi söyledim hemen belimden baktılar bi kaç masaj gibi baskı uyguladı yerini bulmak için eğilebildiğim kadar eğdiler ve iğneyi soktular hiç bi şekilde acımadı iğne çıktı benim bacaklar hemen uyuştu zaten sonra beni yatırdılar doktorum elinde aletlerle geldi hemen işleme başladı bende avizeden onları izliyordum içimden hep dua ettim hiç susmadım bi ara bayılcak gibi oldum midem bulandı öğürdüm felan bunları söyleyince hemşire hemen müdahale edip ilaçları veriyor anında düzeliyorsunuz sıkıntı olmuyor o sırada olan bitenide hissediyorum karnıma bişeyler yapıyorlar ama asla acı yok sonra bi anda bi kafa gördüm ve ağlama sesi geldi saat 01.40 Berenim geldi 2800 kilosuyla ardından 01.41 dede Bilgemi aldılar ortalığı ağlama sesleri tuttu hemşireler bebekleri sardı hemen tabi o sırada bende ağlamaya başladım ☺️ Bebeklerin temizlendiğini görüyordum temizleme işlemi bitince bana gösterdiler bi sürü foto çekti doktorum hem beni hem onları hemde ekibi 💕 ameliyat işlemi güzel geçti artık odaya gitme vakti geldi beni aldılar odaya çıkardılar bebekler orda sanıyordum ama daha göndermemişler eşim bile çok az görmüş hemen tetkiklerini yapmışlar ben odadaydım yarım saat sonrada bebelerim geldi biri bana biri babasına benziyordu ama asla ikisi birbirine benzemiyo 😂 ilerde nasıl olurlar bilemiyorum… uyuşuklukta beter bişeymiş bacağımı kıpırdatamamamın psikolojisi o kadar değişik ki ve titreme vurdu bana dişlerim birbirine çarpıyor olanları eşime anneme anlatıyorum uyuşukluk sebebiyle keyfim yerinde😂 bebekleri hemşireler emzirtmeye çalıştı ama malesef sütüm gelmedi mamayla besleniyorlar sağlıkları çok şükür iyi.. bende pompayla zorluyorum gelsin diye bir iki damla akıyor ağızlarına sürmeye çalışıyorum.. uyuşukluğum 4-5 saate geçti karnımdaki kesik can yakmaya başladı ağrı kesici istedim parol verdiler sağolsunlar hiç bi işe yaramadı sonra tekrar parol verdiler oda yaramadı ve ben aşırı acı çektim gece boyu sabah oldu yürütmek istediler sonda meselesi aman aman büyütülcek bişey değilmiş taktıklarında evet acıyor ama ölümcül değil uyuşunca zaten anlaşılmıyor uyuşukluk geçtiğindede ben anlamadım onun orada olduğunu beni kaldırdılar yürümem için gerçekten çok çok kötü bi andı içimden bişeyler sanki aşağı doğru dökülüyor canımdan can gidiyordu odada bi ileri bir geri yapıp kendimi yatağa attım sondayı çıkardılar artık tuvalete gitmek içinde kalkmam lazımdı ama bu çok gözümde büyüyordu birinci gün iki defa odada dolandım iki defada tuvalete gidebildim ama hemşire kalkman lazım dedikçe ağlayasım geldi en son isyan ettim artık en etkili ağrı kesiciyi vurdular işte o an kalkıp tüm hastane koridorunu gezdim tuvalete kendim gidebildim boşuna eziyet çektirdiler bana ama bi türlü gazım çıkmıyordu yürüdüm yürüdüm ama yok atamıyorum içimden en son yattım uyuduğum sırada resmen içimdeki gaz karnımdan çıkacak gibi taşlaştı karnımın bi yeri çöktü bi yeri şişti sıcak su torbası tuttum hemen bacaklarımı katlayarak yattım işte o an gazım çıktı öyle mutlu oldum ki anlatamam aradan bir saat geçmedi büyük tuvaletede çıktım resmen üstümden yük kalktı şimdi bebeklerime rahat rahat bakabiliyorum çok şükür mışıl mışıl uyuyorlar şimdi dua edin sütüm geldiğinde kendim besleyebileyim yavrularımı🌿🍀🌱
-bebeler ikizse bol bol kıyafet götürün kusuyor kaka yapıyor lekeleniyor derken baya kıyafet harcadık eşim evden takviye yaptı sonra kirlileri götürüp yıkayıp getirdi felan evimiz yakın olduğu için sıkıntı yaşamadık.
- depend kesinlikle alınması gerekiyor bizim markette canpedin vardı ben ondan aldım aynısı zaten çok çok memnun kaldım ilkten hastanede bez bağlıyorlar banada verdiler bi sürü ama kocaman oluyorlar onlar sarmıyorlar bile seni o yüzden külot şeklindekiler efsanee
- bimden aldığım biberon emzik vardı onları kullandım istememe gibi bi durum yaşamadım çok şükür wee baby kullanıyoruz gayet idealler.
- baby plus süt pompası aldım emiş gücü güzel sadece bir iki damla gelse bile onunla sağmaya çalışıyorum
- aventin silikon göğüs kalkanını almıştım göğüs ucunuzu bebek tutunca sanki ısırıyor gibi oluyor bide göğüs uçları hassas olunca yarılmalar kaçınılmaz o yüzden mutlaka nemlendirmesi için bu tarz ürünleri almalısınız pompadan sonrada göğsüme yapıştırıyorum nemli tutuyor rahat ettiriyor krem sürmediğim halde çok iyi geldi.
- bol bol ağız mendili götürün herşeyde kullanılıyor
- hastanem aşırı sıcak o yüzden sadece penye battaniyelerini kullandım nohut battaniyeleri boşa getirmiş oldum
- mama kesinlikle alın hastane ilk başta karşılasada sonrasında istiyor sizin almanızı yedekte bulunsun
- gaz problemi için rezenedir bitki çaylarıdır meyve sularıdır ne varsa alın yanınıza yoksa benim gibi sancılı iki gün geçirirsiniz 😕
- bezleri 0 beden almıştk tam uyuyor bebeklere ayrıca bende canpedin içine ilk önce bez yada ped koyuyorum sık sık onu değiştiriyorum kesinlikle öyle yapın habire külot değiştirmek durumunda kalmazsınız
- ben kendim için öyle lohusa takımıdır felan almadım açıkcası bol pijama almıştım ama giymedim bile atlet don durdum oda çok sıcaktı üstüme de çarşafı gerdim rahat rahat yattım gezerkende bol eşofman giydim bol tişört giydim felan
-
Aklıma şuanlık bunlar geliyor sadece sanırım bayada uzun oldu 😂 sormak istediğiniz bişey varsa yanıtlarım herkese bebeğiyle mutlu kavuşmalar diliyorum 🌸🌸