Merhabalar,
Öncelikle herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum.Ben tam 40.haftaya girdiğimde minik evladımı kucağıma aldım.2 gün boyunca çatı kısmında çok ağrılarım vardı bol bol yürüyüş yapmaya çalıştım, doğuma hazırlanmaya çalışıyordum baştan beri doktorum normal doğum olarak belirlediği için yürüyüşlere ağırlık verdim.2 gün sonra yani 24/12/2020 de öğlen saat 14:00 civarında ağrılarım çok arttı doktorum ile görüşüp muayeneye çağırdı 3cm açıklık olduğunu hastaneye geçmemizi söyledi☺️Covid testi yaptılar sonuçlar yaklaşık 1.5 saat sonra geldi, negatif çıkması ile birlikte odaya aldılar. Ama benim ne nişanım geldi nede suyum.Suni sancı ile doğumu başlattı doktorum yavaş yavaş suni sancının dozunu arttırdılar.Benim acı eşiğim çok yüksek olduğu İçin baya suni sancı ile bebeğimin doğmasını bekledim ama maalesef gece 01:00 e kadar en fazla 6cm açılma oldu daha fazla da açılmadı ben de çok yoruldum baya bir dayandım ama gücüm kalmadı hiç ağlamak istemedim gücümü normal doğumda ıkınmaya harcamak istemiştim ama olmadı kısmet epidural sezeryana oldu.Hemen ameliyatı hazırladılar epidural takılırken hiç canım acımadı yaklaşık toplam 20-25 dk süre sonrasında 01:45 de kızım Liya’nın sesini duydum😍 Önce ayaklarını gösterdi doktorum sonra kendisini👼🏻💕 Hayatımın değiştiğini ve bir ömür sanki onu beklemiş gibiydim..🖤Daha sonra odaya aldılar 1-2 gün ağrım oldu antibiyotik ve ağrı kesici ile toparlandım çok şükür🙏🏻 1 hafta oldu bugün rahatça dolaşabiliyorum işlerimi yapabiliyorum en önemlisi kızımın tüm bakımlarını yapabiliyorum.Sütüm ile ilgili de şöyle bir bilgi vermek istiyorum.İlk günler çok çok azdı bebeğim 2.825 doğduğu İçin emme refleksi biraz azdı, çocuk doktorumuzun yönlendirmesi ile önce pompa sonra emme sonra da mama takviyesi ile baya toparladık hafif sarılığımız var, sütüm daha çok gelmeye başladı zaman ile düzenimizi daha çok sağlayacağımıza eminim🙏🏻🧿 Biraz uzun olduğunu biliyorum,tecrübemi sizler ile paylaşmak istedim👩🏼🍼 Tekrar herkese sağlıklı ve kolay doğumlar diliyorum. Sorularınız İçin yardımcı olabilirim.Teşekkür ederim.