Kizlar bugün çatı muayenem vardı. Bebek 1 haftada 100 Gr almış çok iri bir bebek değil dedi dr. 3000 Gr olmuş. 38+1 im bu arada.
Doktorum çatımin uygun olduğunu ama her dogumdaki gibi bende de risklerin olabileceğini söyledi( bebeğin doğum kanalına sıkışması, vakumlama ve vakumlama da başarılı olmazsa sezeryan olabileceğimi).
Açıkçası o güne kadar hep normal doğum istiyordum kötü şeylere hiç odaklamadim kendimi.Ama olası ihtimaller beni ürküttü açıkçası. Bir de ablamın doğumu geldi aklıma.Ablam 35+3 de erken doğuma gitmişti bebek kanala sıkışmıştı ve en son sezeryanla aldılar. Kilosu da 2400 Gr dı yeğenimin. Bayağı bir morarmisti yüzü kanala sıkışıp kaldığı için. Bunlar da aklıma geldi o an. Ve işin açığı korktum. Çünkü daha önce 1 düşük hikayem var ve kanımda da pıhtılaşma sorunum var. Pıhtılaşmadan dolayı bebek fazla kilo alamiyor(çünkü 34. Haftada aspirini bıraktım doktor kontrolüyle) o yüzden beklemenin de bir anlamı yok diye düşündüm. Ve bir de şu var bebek kilosunda + ya da - 400 Gr yanılma payı varmış. Ben 400 Gr fazla olma ihtimalini de göz önünde bulundurarak kanaldan geçemeyeceğini de düşündüm. Bir de burada okuduklarimdan çoğu hamileler çatı muayenesinde canlarının yanmadigini söylediler ama benim canım çok yandı. O an bebeği nasıl cikarabilecegimi de düşündüm. Bu karmaşık duygularla normal doğuma uygun olsam da sezeryani tercih ettim. Dua edin bana bebeğim de ben de sağlıkla birbirimize kavusalim inşallah 🤲 5 Ocak için gün aldık.