Nnjwkwkl
Nnjwkwkl merhaba, ayni durumu 16. Haftada doktorum bana da söyledi, böbreğin birinde tıkanıklıktan kaynaklı idrar böbrekte birikiyor ve genişleme yapıyormuş. 16.haftada 4 mm genisleme vardi. Önemli bir durum değil erkek bebeklerde çoğunlukla görünüyor doğuma kadar düzeliyor dedi. iki hafta sonrasına da detaylı ultrason için perinatoloğa yönlendirdi. İki hafta sonrasinda 18. Haftamda detaylı ultrasona gittik orda tek böbrek 9.8mm olarak ölçüldü. Doğuma kadar takip edicez başka yapılacak bir şey yok dedi, bir hafta sonrasına kontrol önerdi. Bakalım bugün gidicem tekrar kontrole. Bu arada aminiyotik sıvıda azalma falan olmadığı için bebeğin idrarını yapabildiğini, diğer böbreğinin tam çalıştığını söyledi. Eğer idrarını yapamasaydı, amniyotik sıvıda azalma oluyormuş. Bir de genişleme 1cm üzerine çıkınca sıkıntı olabiliyormuş yani doğuma kadar gecmeyip doğumdan sonra takip gerekebilir, bizimki tam sınırda bugünkü kontrolden sonra görücez, azalma olur inşallah. Burda ve happykids’te yazan annelerden okudum, 2cm-5 cm le doğan bebekler var çocuk nefrolojisi takip ediyormus düzenli olarak. İçini ferah tut 10 erkekten 7sinde görünüp doğuma kadar geçen bir durum. Benim hikayemde genişleme sınırda olduğu için biraz negatif gelebilir ama ben de burdaki diğer annelerin daha riskli durumlarını okuyup bebeklerinin sağlıklı yaşadıklarını görünce rahatladim. Bugünkü kontrol için içimde bir umut var azaldığına dair, inşallah öyle de olur 🙏🏻