Kızlar benim ilk gebeliğim 2019 Haziranda Preeklemsi sebebinden 29 Haftalık olarak erken doğum oldu. 65 gün yoğun bakım küvöz sürecinden sonra miniğime kavuştum. Sağlıklıyız şükür. Şuanki miniğime günler kala Genel anestezi de istemememle spinal sezeryan olacaktı fakat 38+1de akşamdan sonra bebek hissizliği olunca gece tek başıma 18 aylık kızımla babası evde kalsın gider gelirm diye düşünerek evden çıkıp aracımla hastaneye gittim. Doktorumun da eşimin de haberi yoktu, telaşlandırmayım bir şey olursa ararım diye düşünmüştüm, hastane hemen doktor onayı istedi, beni NSTye aldıklarında bir baktım doktorum karşımda, özel muaneye gidiordum ve doktorun geleceğini düsünememiştim, günün doldu bu bebeği rske atmayalım gelmişken alalım diye karar verdik, cünkü riskli gebelikti aynı zamanda.. ha 3 gün sonra gelecekti ha bugün 😃 bian ben şok🥺 korku heyecan ve gelelim problem şu bebeği hareketlendirmek icin muz ve süt yedim içtim. kan sulandırıcımı da gece yaptım. oooof bu sefer de bunlardan dolayı spinal sezeryan olamıcamı genel anesteziyle almak zorunda olduklarını ki bunun da risklerinin olduunu öğrendim, hastaneden kaçsam diye düşündüm :(( ilk gebeliğimde uyanırken nefes almakta zorlanmıstım ve travmasını yaşıodum hala. sonra doktor ikna etti tamam dedim. Kayınvalidemlere ulaşıp durumu ilettim eve geçip bebeğe de bakmalarını söyledim, eşimi aradım sakince izah ettim, valizimi de o gün hazırlamıstım bir iki eksiği de koydurup getirttim😆 Ameliythane inerken korkum tavan, ama mutluydum ki zamanında gelen bi bebeği karşılayacaktım, doktorumdan ben uyanmadan odaya çıkarmayın diye dileğimi ilettim ve sondam ameliyat öncesi takıldı ilkinde zorlanmamıstım ama bunda zorlandım nedense 🥺 ameliyat başladı ve bitti, korktuum yine oldu bu sefer daha uzun nefes almakta zorlandım ve çırpındım biraz, tabiki bir şey olmuyor tüm ekip başınızda sakinleştiriyorlar da vs vs sükür iyiyiz ve bugün evimizde 3. günümüz🙏🏻 sorularınız olursa 2. genel anesteziyle ilgili cevaplayabilirim hem arası kısa hem de birbiriyle alakası olmayan ağrı iileşme süreci… neden bilmiorum ama böyle, darısı en güzel sekilde sağlıkla sizin olsun 🌸💐