A-F-B ya kızlar sizinde aldığınız şeyler 2 gün yemeyince küfleniyor yada kokuyor mu eşim süzme peynir alıyor hep atmakta istemiyorum küflenen yerleri kesip atıyorum en son bugun liste yapıyordum alışveriş için bi baktım peynir yine küflenmiş bide pis kokuyor deli oldum yediğimiz kadar saklama kabına koyup diğerlerini de kendi kabında dolapta saklıyorum ama bıktım artık almamayı düşünüyorum yazık günah vicdanım hiç rahat değil şuan yani hemen küfleniyor 🥺
BerrusMom A-F-B ah sorma aynı dertten muzdaribim bende 😕 peynir hele hemen bozuluyor en fazla 3 kere yiyip sonra acı bi tat oluyor.ben açık peynir alıyorum az az napim.sende öyle yap.ben bide tadı bozulanları dondurucuya atıyorum peynirli börek sigara böreği felan yapıyorum sende öyle değerlendir annem hep öyle yapardı
DaisyMom A-F-B yediginiz kadar koyuyorum dediniz ya omu kufleniyor.Yoksa geri kalanini kendi kabinda omu kufleniyor.Bende 1 hafta duruyor peynir birsey olmuyor.
A-F-B BerrusMom en iyisi o peynirlerden börek yapıp buzluğa atmak bozulmaz kurtuluruz eşimde kızıyor yemiyosun böyle oluyor diye ama yesem bile oluyor 🥺
Mavi87 A-F-B tatlım süzme peynirler çabuk küfleniyor. Bir de labne vs. hamilelikte yumuşak peynir tüketmemek gerekiyor bakteri hızla yayılıyorya. Küf oluşumunu alsanda zararlı bakteri yine oluşumuna devam ediyor aklında olsun
A-F-B Mavi87 ay evet labneyi hiç sormayın bi kere aldım eşim bi baktı hertarafı bakteri olmuş bidaha almam kaşar peyniri yiyorum zaten
BerrusMom A-F-B aynen canım benim eşimde öyle diyor yemiyorsun yemediğin için oluyor.ama bitek peynir bozuluyor yani anlamadım.sende börek sarıp at dolaba bişicek olmaz ben öyle yapıyorum yazık çöpe gitmesinden iyidir
Jdiebsh A-F-B benım kaynanamlar yapıyo yolluyo peynırı ama bendede aynı şey oluyo alıştım artık cok kucuk bı tabak cıkarıyorum geri kalanını buzluga atıyorum yedıkce cıkarıyorum
Mommy2b A-F-B buzdolabını temizliyorum ben öyle olunca, bir yerinde bir şey küflendi mi sürekli birşeyler küfleniyor. Herşeyi indiriyorum bakıyorum, küflüleri atıyorum sonra dolabı bir güzel siliyorum paklıyorum ancak öyle geçiyor
Babyy1S A-F-B bnde süzme peynir kullaniyrm hatta bim in süzme peyniri çok güzel diye oranin peynirini yiyrz ve 2hafta dolapta kaliyor bozulma veya koku kesinlikle olmadı bir de o markayı dene tadı hoşuna giderse kullanirsn ama peyniri kabından alıp baska kaba koymayın o peynirin kendi suyunda durmalı bozulmamasi icin
ysfali06 A-F-B bnde hiç olmuyor. Her markayı da alırım bazen a101 bim markası da alıyorum hiç olmadı şuana kadar. En erken 10 15 güne bitiyor Bi kutu birtek ben yediğim için 🤷♀️ 2 güne küflenmesi çok garip dolap iyi soğutmuyor olabilir mi Bi servise gösterin bnce