Selam kzlar bende şükürler olsun dogum hikayemi yazıyrum pazartsi günü kontrl için sabah saat 9 da hastaneye gittim o gun doğuracağım dan habersiz saat 11 gibi nst ye girdim ultrasyn tahlil vs kendi doktorum değil di bu defa ilk dgumumu yaptıran doktordu hemen doguma alıyorum seni dedi nst de sanci cikmadi hicbir dogum belirtim yok yatış formu vs hazırlamış bile.. Anlik yatiriyorum deyince ben şok oldum hiç beklemiyordum oglumu da girumceme biraktim bi kac saatline diye ama direk dogum haneye çıkıyorsun dedi bende hazir değilim yarın yatayım oglumun yanına gitmem lazim dedim hayır yatiriyorum dedi vee yatmadim 🙈 hemen esimin yanina gittim kagitlari vs alıp koştum eve bavulumu eşyalarımı hazrladim son kez bi duş alıp hazırlığımi yaptım ordan oglumun yanına gittim onu aldım teyzesine bıraktım 11.50 de yatmam gerekirken öğleden sonra 3.30 gece yattim yolda da yemeğimi yedim tabi 😁 neyse 3.30 da beni aldılar içeriye cok korkuyordum acilmam var gibi hissediyordum ama yinede kim bilir kac saat surer diye korkuyordum çünkü hiçbir belirti yok hazırlandım masaya yatırdılar dmar yolu açtılar alttan muaynede 7 cm açıklık çıktı ve ben şok 🤯 bekliyordum ama bu kadar da degil neyse hemn dusuk dozda suni sanci verdiler hiccc hissetmedim bile ebemiz gelip gidip sanci gelnce ikin diyerek ikindirip alttan gelmesi için uğraştı 5.6 sefer bu seklde yaptı o esnada çok canım yandı hep dualar ederek geçirdim dogumumu 7buck 8 9 derken en son bana ikinma isteği geldi ve hemn digumhaneye alındım kendi sancimi hissetmeye başladım tabi belden vurdu bir iğne yaptılar o anki korkudan unuttm tabi herseyi ondan dolayi gözlerimde görmeme ağız kuruluğu çarpıntı oldu vee kuruluk yüzünden ikinmada cok zorlandim saat 16.30 da doğumhaneye alınmıştım 16.47 gece 1 defa kisa ikinip ikinci uzun ikinmada dogurdum 😲🤷 plasenta ayrılması çok zor oldu saat 17.30 ye kadar onu ayırma dikis vs derken 18.00 da odamıza cikabildik 😔 plesentayi ayirabilmek icin bi ebe var gücüyle bastirdi karnima hemde 7 defa cokk zorlandığım nokta oydu artık plesentayi da çıkardıktan sonra ben titreme moduna geçtim yine 🙈 kendimi kasmaktan ilk dogumda daha uzun sürmüştü dikiş atarken uyustrmadilar bebegim ise küçük meleğim 😇 3060 gram 50 cm 36 baş cevresi ile dünyaya geldi tabi oğlum 2 yasinda ona gözüm alışmış o kadar küçük göründü ki gözüme ilk oglm 2985 dogdu 49 cm boyu idi o daha büyüktü gibi görünüyor suanda gözüme ☺️ çok şükür hiç beklemediğim şekilde kolay bir doğum geçirdim hepimiz endişeli korku icindeydik ama rabbim korktuğumuza ugratmadi şükürler olsun suan kuzum yanimda uyuyor biz 3 günlük olduk teyzeleri 😘🌸 hepinizin dogumu da güzel kolay olur inşallah 💕 dualarım sizlerle bir avazda kurtarın insallah 🤲 bu arada 2. Normal dogumum birçok kişi 2. Dogum kolay olur demişti ebelerim de oyle soyledi Allah onlardan da razı olsun cok ilgililerdi benim kolay oldu ilk dogumumla karsilastirirsak kendi acilmam 7 cm di kendi suyum gelmisti gitmistim sancisiz 3 buck saat suni sanci gordum gece 4.48 de yatıp sabah 8.35 de dogum yapmıştım bu dogumum ise 7 cm açılmayı fark edemeden kontrol için gidip belirti olmadan 15.30 dq yatip 16.47 gece dogum yaptim bizim hikayemiz de böyle gozel anneler sormak istediğiniz sorular varsa seve seve cevaplarım ilk dogumdan tecrübem vardı 2. Dogumda daha da bilinçlendim öpüyorum hepinizi 🌸💕