Busra0710 Kızlar ben 14+4 haftalığım, son 10 gündür rahimde aşırı baskı var. İdrar yolu enfeksiyonu geçiriyorum, ondandır diyodum. Ama kafamda karıştı, korkuyorum da. Rahim ağzı kısalığı nedir, nasıl anladınız, belirtileri nedir. Yardımcı olursanız sevinirim
iremgun Busra0710 Belirtisi yok en azından ben de olmadı. Ama doktorunuza rahim ağzı boyunu ölçtürebilirsiniz kontrolde.
nesibe_baris Busra0710 korkulacak bişey yok bende rahim ağzı kısalması nedeniyle serklaj oldum . Bı belirtisi olmadı bende de doktor ölçmek istedi isterseniz sizde diyebilirsiniz
sherlock_anne Busra0710 doktorlar bunu hastanın isteğine veya şikayetine göre ölçmüyor aslında. Normal uştrason çekerken boyuna falan baktığı gibi rahim ağzı uzunluğuna da bakıyor. Bir sıkıntı görmüşse müdahale ediyor. Görmemişse ilaveten rajim ağzı uzunluğun iyi falan demiyor. Doktorunuz bakmıştır yani. Yinede rahat etmiyorsa içiniz bi sorun bakalım :) enfeksiyondan kaynaklı olma ihtimali çok daha yüksek tabi
iremgun Busra0710 benim daha önce bir kaybım var bu sebepten dolayı o yüzden kontrollü gidiliyor. Siz isteyin o zaman bilemiyorum yani belki ölçmüştür size söylememiştir sorun görmediği için.
Busra0710 Bir normak doğum yaptım 4 yıl önce, başka olumsuz bi durumda risk düşük vs de yaşamadım. Ama korktum şimdi
Busra0710 sherlock_anne çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, yani doğumda yapsam devşet hastanesine de gittiğimiz için bazı şeylerde bilgilerimiz eksik oluyor. Rahim ağzını alttan bakıp görmüyor, ultrasondada bakıyordur yani öyle mi. Ben özel alttan bi muayene sandım direk hani, ultrasonda görülmez sandım
Klorofil Kizlar benim suan 21 haftam ama doktorum 10 haftalikken vajinal muayene ile yapmisti bu olcumu. Ultrasinda bi sikinti gorup muayene etmek istedi diye tahmin ediyorum bisey demedi ama. Olcumden sonrada normal cikmisti. Sizinkiler hep ultrasonlami bakti
Ygyum Busra0710 benım her gidişimde kendı ölçüyor bilgi veriyor ben hiç söylemedim kayıplarım var erken dogumum bar dıye hep usg ile ölçüyor
Meva_54 Kızlar kaç mm cıktı en son rahim boyunuz .. korkulcak bisey yokmus iyiki dikis atmisiz dedi .. biraz açılmamız vardı diye bu sefer alttan bakıcam 10 gün snra dedi.. kaç çıkacak çok merak ediyorum..