Nnjwkwkl yani bu böbregin ne kadar etkilendigine bAglı bazı cocuklarda sadece takip yeterliyken, bir kısmına antibiyotik tedavisi ve takip veriliyor. Kimisinde kücük cerrahi operasyon gerekir hatta kimisinde o böbrek alınmak durumunda olabilir. Doguma kadar kac mm olcak bu önemli. Suan sizlerin gebrlik haftaları cok ufak mesela ben 32 deyim. Bana detaylıda takibe bile gerek yok dnildi sadece 4 mm di 21.haftada. Ama arttı ve ne yazık ki 9 mm oldu. Bebek dogunca cocuk doktlru degerlendircek gerekli görürse us ile bakılcak, hala gerekli olursa nefrologa yönlendircek. Benim dogumama cok yok ama doguma kadar kaç mm olur ön göremiyorum. Stabil bir sekilde artmıyor. Yukarda yazmıstım. 2 haftada yarım mm büyüdüğüde oldu, 3 haftada 3 mm büyüdügüde. Yani doguma kadar kaç olur? Böbrekler ne duruöda olur bilinmez. Bu yuzden sürekli takip diyorum. Cogunlukla gecebilen bir durum ancak tabi bu saydıgım diger olasılıkları yasayan bireylerde var. Bekleyip görcez. Dısarıdan mudahale edilcek bir sey degil cnkü. Bu arada 31.hafta itibarıyla her hafta takibe alımdım suyum ve diger böbrek cok iyi olmasına ragmen yarın yine kontrolüm var