srngrcl Kızlar saçlarım çok yıprandı 4 aylık hamileyim bebeğin ömrü kısalır diye batıl inanç var. Kestiren var mı veya çevresinden kötü bir şey duyan?
Annesininhatunkizi srngrcl yani evet böyle bir hurafe var ama ne kadar doğrudur bilemem ecel geldiği zaman her şey bahane. Bir tanıdığım kestirmişti saçını doğumda bebeğini kaybetti bence sadece bir tesadüf. Ben de kestirmek istiyorum baya kısa yapmak istiyorum ama cesaret edemiyorum 😞
bltern1 srngrcl instagram da bi post vardı altında yüzlerce yorum vardı çoğu saçımı kestirdim düşük yaptım saçımı kestirdim bebeğimin kalbi durdu vs onları okuduktan sonra bende kestirmedim çok saçma aslında ama bu kadar çok tesadüfde insanın kafasını karıştırıyor
XxKirmizibalik Benim de saçlarım çok gür ve uzadı başedemiyorum ama bu hurafeler yüzünden kestiremiyorum aslında inanmıyorum ama yine de yapamıyorum biliyorum saçma olduğunu😢
Eymen71 Annesininhatunkizi bende başda kestırdım bebegım gelısmedı aldılar sımdı hamıleyım dokunmuyorum 😞
Gizmolata bltern1 2 kaybım var ikisindede saçımı kestirmedim bunda öğrendiğimden beri uzadıkça küt kestiriyorum( hızlı uzuyor) 20. Haftadayım çok şükür. Onu bırakın annanem genç kızlığından beri zeki müren modeli saçla gezer anneme teyze doğum fotolarında hep kısacık hep kestirirmiş böyle şeylerede hiç inanmaz. Annem 59 teyzem 66 yaşında çok şükür
srngrcl Çok istiyorum kısacak kestirmeyi ama asla riske atamıyorum çünkü bende duyuyorum ama saç kestirmeyenlerde düşük yaşıyor veya kayıp. Allah hepimizin yavrusunu korusun.
bltern1 Gizmolata bende inanmıyorum hatta hamileliğimin başında kestirmiştim öylesine instagram da gezerken denk geldi inanın o kadar çok yazan olmuş ki insanın kafası karışıyor
Elalale srngrcl 4.5 aylık falandım kestirdim saçlarımı 2 hafta sonra kızımla kavuşacağız :) Böyle şeylere inanmamak lazım bence saç kestirmeyle bebeğin ömrünün ilgisi olabilir mi çok saçma bence.hepimiz inançlı insanlarız çok şükür 🤲
ExpatMom srngrcl Hurafe bunlar ancak şu virüs döneminde kuföre gitmeyi göze alamadığım için saçlarımı kestirmedim. Yoksa bir an düşünmez kestirirdim çünkü uzun saçın bakımı çok zor.
Aslanannesiayse srngrcl Ah canım benim bunlar hep batıl inanç ve İnan sen bilinçaltına neyi empoze edersen o başına gelir bunun için kendine olumlu telkinler vermeye çalış sonuçta kaderden kaçamayız ki veren o yüce Allah (C.c) alan da yine o bunu bizzat yaşamış biri olarak yazıyorum 😑
Neserr Böyle şeyler yazarak insanları korkutuyorsunuz baska bi amac yok yani bende kestirdim 20 haftalıkta hamileyim..!
Srnysl srngrcl ilk bebeğimde kendim kesmiştim saçlarımı hiç de birşey olmadı adı üstünde batıl inanç hurafe bunlar 😂
Gizmolata bltern1 yani bir insanın ömrü saça bağlı olabilir mi 🥰 daha doğmadan belli ömrümüz ben hurafelere asla inanmam bilimsel bir açıklaması yok bana saçma geliyor, farkındaysanız hep insan huzurunu kaçıran insanları olumsuzluklara iten inançlar
Nrgsalp srngrcl bn kestirdim hiç bisey olmadı. Kestiren de çok var sapasağlam çocukları dogdu .hurafe bunlar
Gull_94 srngrcl kızıma hamıleyken dayanamadım kestırdm baya kalcama kadr ınmıstı slur bısey olmadı ama bu seferde yıne sacım cok uzun ve hamıleym bısey olmaz dıye dusunuyorm ama o psıkolojıye gırınce kolay olmuyo ya olursa dusuncesı atılmıyo kafadn ıdare edebıldgm kadr edıcem