Merhaba arkadaşlar :) Hergece doğum hikayeleri okumaya bayılırdım şimdi kendiminkini yazmak nasip oldu çok şükür 🙌 cuma günü en son gittiğim doktor kontrolünde 1 cm açılmam vardı, cumartesi günü nişanım geldi ( kanlı kahverengi sümüksü bir sıvı) ondan sonra da her wc ye çıkışımda gelmeye devam etti, nişandan bir süre sonra da hafif hafif adet ağrıları gibi sancılarım olmaya başladı , pazar günü saat 2 gibi sancılarım düzenli düzensiz önce 1 sonra yarım saat derken giderek şiddetlenerek artmaya devam etti, ama dinlediğim doğum hikayelerinden hemen hastahaneye gitmenin iyi bi fikir olmadığını biliyordum sürekli alttan açıklık muayenesi bakıldığı için, elimden geldiğince evde duracaktım ki öyle de yaptım 😥evde sürekli hareketler yaptık eşimle bahçede yürüyüş , merdiven çıktık , sıcak duş aldım sıcak suda oturdum, sancılarım akşam saatlerinde iyice şiddetlenmeye başladı , her sancı da nefes alıp veriyor idare ediyordum artık sancılarım 3 Dk ya düşünce dayanılmaz bir hal aldı , hastahaneye ulaşıncaya kadar dokuz doğururdum öyle bir sancı hatta gidesiye kadar 2 dk ya düşmüştü sancılar, 3-4 gibi hemen hastahaneye vardığımız da ebe kontrol etti ve demesin mi hiç açıklık yok, beynimden vurulmuşa döndüm hemen nst bağladı sancı çıkıyor ama açıklık yok, benim ağrılar dayanılmaz boyutlara ulaştı artık doktorumu aradılar hemen geldi , oda muayene etti ve istersem suni sancı verebileceğini ama yine de açılma olamayacağı ihtimalini de söyledi, ben zaten bitkin 13 -14 saat sancı çekmişim doktorumla birlikte acil sezaryene karar verdik ve 1 saat içinde bebeğim kollarımdaydı, sezaryende spinal anestezi almama rağmen aşırı heyecan yüksek tansiyon ve çarpıntıdan dolayı genel uyutulmuşum bebeğimin çıkış anına şahit olamadım , hayal meyal uyandırıp gösterdiler onda da ağlama krizine girdim (mutluluktan) yine yükseldi tekrar uyutup diktiler, çıktığımda bebeğim odada beni bekliyordu ama tabi inanılmaz ağrılarla birlikte.. Neyseki herkesinde dediği gibi kucağına aldığında unutuyormuşsun çektiğin acıları ve tüm çektiklerine değermiş o duygu :) bebeğim dünyalar tatlısı teyzeleri sağlıkla aldık çöm şükür Allahım tüm İsteyenlere de hayırlısıyla nasip etsin , hamişlere de kucağına almayı nasip etsin, benim pek pozitif bi hikayem olmadı ama hikayem mutlu bitti kızım sayesinde :) 3 günlük olduk bugün sütüm hemen geldi ama yetersizdi mama destekli devam ediyoruz , göğüs uçlarım hemen yara oldu lansinoh kullanıyorum fakat faydasız,bu arada sezaryen doğum yapanlardan öneri bekliyorum ameliyat yerim ve ağrılarımın geçmesi hakkında .. çok uzun oldu okuyanlar hakkını helal etsin lütfen :) umarımm hepiniz hayırlısıyla evlatlarınıza kavuşursunuz😍