Miralinda 5 aylık hamileyim biraz annemde kalacağım evde kedi var tüyü çok az dökülüyor fakat yinede kedi tüyünün boğazıma ciğerlerime kaçma durumunda yutma durumunda aksi durumlar olabiliyor mu bilgisi olan yazsn fikri olan değil lütfen 😇
NilayRuya Miralinda ben de merak ediyorum benim de kedim var , tek bildiğim kendinin iç dış paraziti olduysa zarar vermediği
Gizmolata Miralinda ilk 3 ay kakasından toksoplazma virüsü kapma riski var o da kumunu siz temizlemiyorsanız sorun olmaz, onun dışında parazit aşılarını düzenli yaptırırsanız kediyi yalasanız bile bişey olmaz 😂 benimde kedim var hemde iran tam bir tüy yumağı 🥰
biranneikikedi Miralinda 2 kedim var beş senedir biri kafamda biri karnımda yatar. Aşıları tamsa kumuna dokunmuyorsanız arkadaşların dediği gibi yalayabilirsiniz bile 😂
Mavi3342 Anneler bu konuda benim uzman bilgim var sadece ilk 3 ay parazitin kediden size geçme ihtimali var okun dışında kedinizin aşıları tam sa sıkıntı yok
Miralinda Attoya benim kendi evimde yok annemde kalıyorum annemde var o da bahçeli ev kedi dışarı vs çıkıyor dışkısıyla hiç alakamz olmuyor
Miralinda Attoya kedi ev kedisi olsada bahçede dışarda gezdiği için aşıları yok ve dışardan herhangi bir mikrop getirir diye korkmaya başladım
Btl-Sule Miralinda kedinizin iç ve dış parazit ilaçlamasını normalde 3 ayda bir yaptırmanız gerekiyor hamile olduğunuz için bunu her ay yaptırmanızda fayda var bir de kedinizin dışkı temizliğini sizin haricinizde başka birisi yapsın. Toxoplazma riski sadece hayvanlardan değil iyi yıkanmamış yeşil yapraklı bitkilerden ve az pişmiş etlerden de geçiyor
Mrvyldrm1 Miralinda 2 kedim var bende hamileyim 15. Haftayım gittiğimde söyledim doktoruma hemen kan testlerime baktı kedilerin sağlıklı tokspplazma geçirmemişsin dedi. Aşıları tam e sonra hiç sorun yok zaten onun sana zararı tüylerinden değil tüy diplerindeki parazitlerden. Biz beraber uyuyoruz oyun oynuyoruz yiyoruz içiyoruz çok şükür bir sorun yok. Tedbiren tuvaletlerini eşim temizliyor o kadar. Sende aşıları varsa kedilerin korkma boşuna. Allahın izniyle bir şey olmaz
Miralinda Mrvyldrm1 şöyle ki annemin kedisi öyle tam ev kedisi değil bahçede dışarda geziyor ve aşıları yapılmıyor benim korkum o yüzden bunun için bi test falan yapılıyor mu yada Allah korusun bisey olursa belirtileri varmi
Zeynoveannesi Mrvyldrm1 ay bizde beraber uyuyoruz ya normalde ayak ucumda uyurdu yatağı olmasına rağmen 😂 ama şimdi kendime ortopedik visco yastık aldım rahat yastıktan anlıyor pislik gece dönüp dolaşıp kafama geliyor yastığıma yatıyor ayaklarıyla da beni ittiriyor eşşek 😂
Zeynoveannesi Miralinda arkadaşım kendilerinin parazit aşıları düzenli yapılıyorsa tüyü hiçbişey yapmaz 🥰 ben de 22 haftalığım kedim var şimdiye kadar bir problem yaşamadım tüyünü de yutuyorumdur çünkü bizimkinin tüyü biraz fazla dökülüyor(cilt hastalığı var) ama ben yinede öpüyorum kokluyorum Bi problem yaşamadım şimdiye kadar doktoruma da kedim olduğunu söyledim kakasına çıplak elle dokunma parazit aşılarını da düzenli yaptırıyorsun hiçbişey olmaz dedi
Mrvyldrm1 Miralinda dokunmayın o zaman o kediye onun dışında aynı ortamda durmanız size zarar vermez. Ama aşıları yoksa sevmeyin yada sevdikten sonra yıkayın ellerinizi güzelce. Veterinere gidip idrar kan tahlili verip aşılarını yaptırabilirsiniz. Hastalığı olup olmadığı çıkar
Mrvyldrm1 Zeynoveannesi çok ballar çok akıllılar ya 😄 bizimkiler de yanımdalar sürekli güzel yerleşemeyince dürtüp uyandırıyorlar deliler 😄
Murvettt Miralinda benimde kedim var, kumunu mümkün olduğunca eşim temizliyo, arada seviyorum ama mevsimden dolayı dökülüyor, şuana kadar hiç bir şey yok, inş olmaz da, dikkat etmek de fayda var