Fatos007 Kızlar 24 haftalık hamileyim 5. Haftadan itibaren düzenli kontrollerime gidiyorum.Aşı için sağlık ocağına gittiğimde oradaki hemşire doktorunuz kan değerlerimize bakıyor mu dedi. Aklıma çok takıldı şimdiye kadar hiç kan tahlili istemedi sadece ultrasonla bakıyor gittiğimde. İkili test yaptırırken 12 haftada bir kere baktı bidaha hiç istemedi. Sizce normal mi sizin doktorlarınız sizi nasıl takip ediyor?
Buseyvz Fatos007 ilk muayenemde bakıldı canım aslında herkese bakılıyor detaylı olarak sonrasında da düzenli olarak testler istiyor doktorum.
Msydn6 Fatos007 bende 23 haftalığım sağlık ocağı bugüne kadar 2 defa tahlil+kontrol yaptı birde aşı için gittim üçüncü tahlil kontrolümde şubat başında çağırdı onun haricinde de normal hastaneye gittiğim doktorumda ayda bir takibim var ve her gittiğimde oda tahlil yapıyor
tomrish Fatos007 Benim doktorumda istemedi hiç. 4lü tarama testi yaptık sadece. Sağlık ocağında doktor yapmak istedi tetanoz aşısı olurken o zaman kan verdim ama kadın doğum uzmanım bakmadı bile. 24ten sonra yapacakmış galiba zaten o zaman kontrol edicem dedi.
ebrarecem İlk öğrendiğinde kan veriyorsun birde doğuma yakın. Eğer değerlerin çok düşükse vitamin demir vs ilaçlarını bitirdikten sonra birdaha kontrol amaçlı kan testi istiyorlar.
G92 29 haftalığım, kendi doktorum iki defa kan tahlili istedi, ikisini de sağlık ocağından yaptırıp gösterdim
Serendipity Fatos007 benim de aynisi suan 26.haftadayim doktorumu degistirdim bu yuzden ben de yarin ilk kez yeni doktora kontrole gidicem bakalim o nasil olucak. Normalde her ay olmasa da 6.aya kadar en azindan 3 kez kan tahlili vs yapilmasi gerekirdi dedi hemsire ben de ondan sonra degistirmeye karar verdim.
Fatos007 Serendipity Benimde kafam çok karıştı doktor değiştirme konusunda aslında memnunum ama bu konu önemli bence. Hemşire bile akıl ediyorsa doktorun kesin düşünmesi lazımdı diye.
Serendipity Fatos007 bence de cok sukur hic bir belirtim yada skntim olmadi tahlil vs benim de o yuzden hic aklima gelmedi ama bir sorun olabilirdi de bu saatten sonra pek guvenemem o doktora. Zaten artik son 3 ay daha guzel takip edilmeli diye degistirmeye karar verdim.
Hulyaa46 Fatos007 canım ben her muaynem de kan idrar testi veriyorum doktor sonuçlara göre beni yönlendiriyor . Bana tuhaf geldi şahsen doktorunuzun hiç istememesi. Demir eksikliği ne bilim vitamin eksikliği enfeksiyon falan ordan takip ediliyor sonuçta 🙄