Annesininmisi Şehrimde özel,devlet,fakülte 3 tane hastane var.Hepsindeki tüö kadın doğumculara gittim. 37. Haftada doktor değiştirmişliğim var.Evet doktorlar hangi uzmanlık olursa olsun bizimle en yakın dostumuz gibi sohbet etmek zorunda değiller. Ancak kadın doğumcunun bir nebze de güleç yüzlü olmasını isterim, gebelik başka bir ruh hali. Sadece gebelik de değil hatta. Diyelim bir çift yıllarca tedavi görüyor ve bebek istiyor, doktor böyle bir tavırla yaklaşsa insanın morali filan kalmaz.
Şuanda devlet hastanesinde takipliyim, basit bi tabirli aceleci,suratsız,güleç yüzlü,ağır kanlı çeşit çeşit doktor var.Benim doktorum güleç yüzlüdür, tatlım bebişim demez tabi ne alaka 😂 Ancak son muayenemi şu şekildeydi (34. Hafta)
“nasılsın iyi misin? Hasta değilsin gebesin rahat ol.Bakalım bebişin keyfi nasılmış? Oh oh annesi bak bacakları üst üste atmış, suyu da iyi bak kordonla oynuyor…” bu tarz hem bilgi verir arada tabi tıbbi dille de konuşur asistana hemşireye bilgi filan veriyor dosyaya yazılıyor,hemde normal sohbet eder.Ek bir şikayetim var mı yok mu sorar.
Ayrıca sizin doktorun normal doğum konusunda “10-12 saat sancı çekersin” filan gibi yaklaşımı hiç hoş değil.Herkesin bir değil bi kere.Ben sizin yerinizde olsa doktor değiştirirdim,bunun ayıbı filan yok.Muayeneye gidiyorsun en güzel zamanlarınız, ne demek stresli ve gergin olmak? Hani bi riskli gebelik olsa tamam da doktorla da rahat olmak gerek.