Sisirella henüz doğum yapmadım ama 7.aya girmeden alışverişe başlamadım ben. Ufak ufak aldık her şeyi. Bir anne yanı beşik, bir bebek arabası en maliyetli olanlar bunlar olabilir, bütçenizi ona göre ayarlarsınız. Biz bunları en sona bıraktık ki sonlara doğru para biriktirip alabilelim diye. Onun dışında süt sağma makinesini bir süre çalışmayacağım için almadım. Kıyafetlerini de 3 tane hastane çıkışı takım, onun dışında 3 ve 6 aylık birkaç parça alt, üst ve zıbın şeklinde ayarladık. Bebeğin doğumdan sonra hızlı büyüme durumu olabileceği için kıyafeti azar azar almak istedim. Alıp kullanmamak olmasın diye. Battaniye, ağız mendili, çorap, sleepy bez, alt açma bezi, temizleme pamuğu vs aldık. Ben kendime gümüş kalkan, gecelik, pijama, depend bez (doğum zamanı lazım olacak diye)vs aldım. Bir kulaktan ateş ölçer, bir de buhar/nem makinesi alma niyetimiz var. Bunlar haricinde Banyo takımı almanız gerekebilir, ben ihtiyaç duyacağımı düşümmediğim için almadım. Onun dışında kalanlar biraz zevk ve kişisel ihtiyaç meselesi. Yardımcı olabildim mi bilmiyorum. Aklınıza takılan olursa sorabilirsiniz.❤