Zorlu bi hamileliğin ardından sonunda kızıma kavuştum. Bebeğimin kilosu hep geriden geldi son ay alır toparlar umuduyla geldim bugünlere. 37+4 haftamda çatı muayenemi oldum. Çok zor geçmedi benim için kendimi serbest bıraktım saniyeler içinde bitti. Doktor 1,5 cm açıklık olduğunu söyledi. Bebeğiminse gelişimi hala geriden geliyordu. 2630 gramdı. Doktor muayene de çatımın dar olduğunu ama bebeğimin zayıf olması bu yönden avantaj olduğunu söyledi. 38+4 te tekrar beni istedi eğer bebeğin kilosu aynıysa gelişim durmuş olur seni suni sancıyla doğurturum dedi. Tabi açıklığım olduğundan her an sancımın geleceğini de söyledi. Ama bende tık yoktu. 38+4 yani perşembe günü sabah hastanedeydim. Doktor muayene etti. Açıklık 2 cm bebeğin kilosu 2635 gram kilo alımı yok beklemeye gerek yok yatış yaptırıcam suni sancıyla bugün doğumun gerçekleşecek dedi. Biraz korku biraz heyecan evrakları imzaladık ve doğum katına çıktık. Ebe doğumhaneye aldı beni rahim ağzına ilaç yerleştirdi aslında çok zor bir işlem değildi ama ebenin beceriksizliğinden biraz acı hissettim. Daha sonra lavman yapıldı ve odaya alındım damar yolu açıldı ve an itibariyle suni sancı takıldı. Nst odama geldi ve bağlandı. Artık sancılar başlamıştı az dozda verildi dişimi sıktım dayandım doz arttıkça fazlalaştı ama malesef bünyem kaldırmadı bebeğin kalp atışları düştü resmen tek çizgi haline geldi ben hem bebeğime birşey olacak korkusuyla hem sancıyla fenalaştım. Annem dayanamadı kayınvalidem aynı şekilde dışarı çıktılar ve ikisi de ağlıyorlardı. Yanımda teyzelerim vardı Sancı geldikçe ellerimden tutup belimi sıvazlıyorlardı ama acımı azaltmıyordu hiçbişey çünkü bünyem kaldırmadı. Belki kendi sancım olsa epiduralle doğurabilirdim. Zaten 3-4 cm olunca epidural yapacaklardı ama ben fenalaştım ebe geldi ve bebeğin kalp atışlarını görünce kapıyı açıp bağırarak müdehale dedi bütün hemşireler odaya geldi. Oksijen maskesi takıldı serum kapatıldı. Doktor koşarak geldi ve bebeği kaybedebiliriz tehlikeye atamam dedi hemen ameliyathane hazırlansın dedi herkes seferber oldu eşim korkudan titremeye başladı bense ağlayarak sancılarımın geçmesini bekliyordum. Acil sedye geldi, sedyeye alındım ve herkes ağlıyordu asansörün kapısına kadar geldiler sadece eşi inebilir dediler ve eşimle birlikte aşağı indirdiler tabi benim sancılarım 2 dakika da bir geliyo asansörde de yakalandım eşimin gözlerinin içine bakıyodum ve ameliyathaneye giriş anı kapılar kapandı. Ameliyathanede kimse benimle ilgilenemedi çünkü çok acildim herkes seferber olmuştu koşturup duruyorlardı. Benim aklımda sadece bebeğime birşey olmasın yeter başka bişey istemiyordum. Hemen iğne yapıldı kendimi kasmadım normal iğne ağrı vermedi. Ve beni yatırdılar aşağıya doğru sıcak sıcak bişeyler aktığını hissettim sonra sadece dokunuşları hissettim. Ve ameliyatım başladı. 10 dakika bile sürmeden bebeği çıkardıklarını hissettim bi boşluk rahatlama ama bebeğim ağlamadı çünkü tehlikeye girmişti. Doktorum hemşirelere dedi ki elinizden geleni yapın ve ağlatın başucumdan biraz ilerideydi arkası dönüktü ağlamıyordu çok korktum 😟 hemşireler beline poposuna vuruyorlardı ters çevirip sallıyor ayaklarını sıkıyor ve burnunu sıkıp ağzına vuruyorlardı. Bir anda sesi çıktı ama geri sustu biraz daha diyorlar kendi aralarında olucak yapıcaz. Doktorum o bebek küveze girmeyecek gayret edin dedi. Ve kızımı uzun bir uğraş sonucu ağlatmayı başardılar. 20-25 dakika içerisinde ameliyat tamamlandı kızım temizlendi giyindi. Ve yukarı çıktı bense hemen kızıma kavuşmak istiyordum ama o kadar doğum vardı ki bitanesi üçüz doğurdu 3 bebek küvezde çıktı yanımdan beni yukarı çıkarmalarını bekledim ameliyathane koridorunda ve sonunda yukarı çıktım odama geldim kızım teyzemin kucağındaydı ağlıyordu hemşireler sustukça burnunu sıkıp ağlatın demişti onlarda ağlatıp duruyorlardı ama olsun sağlıklı olsunda gerisi önemli değil. Biraz kendime gelince emzirdim hemen kızımı tam süte dönüşmedi hala ama hamd olsun doyuyor altına yapıyor ağlıyor herşey normal dün evimize geldik Rabbime şükürler olsun. Biraz ağrılarım var ama suni sancının verdiği ağrı kadar değil ilaçlarımı içiyorum sıvı çok tüketiyorum sürekli tuvalete çıkıyorum ve gazım çıkıyor gece 2 defa terledim ve bu beni çok rahatlattı. Ameliyathanenin soğuğu geçmişti resmen içime ve bugün bir önceki güne göre daha iyiyim inşaAllah iyileşmeye doğru gidiyorum. Hakkınızı helal edin uzun oldu biraz umarım sıkılmamışsınızdır okurken. Bende paylaşmak istedim hikayemi. 21 yaşındayım ilk bebeğim 48 cm 2920 gram doğdu nasıl oldu anlamadık ama doktor normal doğum olsaymış zorlanırmışsın çatıdan dolayı dedi hayırlısı böyleymiş dedi. Rabbim herşeyi iyi bilendir normal sezeryan hiç farketmez ikisi de aynı normalde bünyen varsa 1 gün çekersin ağrı ama sezeryanda o ağrının aynısı sanki 15-20 güne yayılmış olur hafif hissedersin geç iyileşirsin o kadar. Çok takmayın onu bebeğinizi öpüp kokladıktan sonra herşey aynıdır. Selam ve dua ile Allaha emanet olun... 💕🤱🏻😊