Patates pirinç muz makarna beyaz ekmek paketli gıdalar benim için yasak bende de şeker çıktı ve sadece 28 haftalıkken 5 kilo almış olmama ve tatlı şeyleri pek yemememe rağmen sanırım alınan kiloyla pek ilgisi yok bal pekmez helva gibi şeyler de yasak gece ara öğününde meyveyi önermediler 3 ayrı diyetisyenle görüştüm. Benim şekerimi en çok yükselten ekmek. Kepekli ekmek Demir eksikliği yapıyormuş o yüzden çavdar ve tam buğday tercih ediyorum. Öğlen sebze akşam et/balık/tavuk yemeye çalışıyorum yoğurt ayran şekeri dengeliyormuş çoğu zaman yemeğin yanında yiyorum ara öğünde çok acıkırsam yoğurda yulaf karıştırıyorum o da şekeri dengeliyormuş. Ceviz badem fındık da bebek için yemeye çalışıyorum yoğurda vs katıp. Kahvaltıda Bol yeşillik ya da yemeğin yanında salata tüketmeye de özen gösteriyorum tabi her zaman olmuyor o da şekeri dengeliyormuş. Sormak istediğiniz bişey varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim bende şoku yeni atlatıyorum çünkü bebeğin kilosu da geri çıktı bizde ben hem şekeri düzenlemeye hem bebeğe kilo aldırmaya çalışıyorum 🤷♀️ Bu arada şekerinizi ölçtüğünğzde yüksek çıkarsa en iyi gelen şey yürüyüş