Yagmur_mom bu konu bir deli kuyuya taş attı kırk akıllı çıkaramadi işine döndü Türkiye nin en saygın hastanelerinden tutun doğudaki devlet hastanesine kadar uygulanıyor. Bu konuda akademik araştırmalar okudum yurt dışı yayınlar takip ettim evet zorunlu bir uygulam değil ama yaptıran kişilerin sadece %3 ünde diyabet çıkmış. Dünya sağlık örgütü de öneriyor. Belki kardeşleriniz önermiyor olabilir size de bunj böyle lanse etmiş olabilir ama sizin ben önermiyorum yazmanız sizi uzmanmis gibi gösterir hani siz demişsiniz ya yukarida yazan bayana ilerde aklınıza ben gelirim inşallah diye peki burda bir anne size uyup yaptırmaz ama sonra bir anne gizli şeker yüzünden,hipertansiyon, ani düşük ya da bebekte gelişmeyen sinir sistemi gibi sorunlar yaşarsa siz o annenin aklına gelirseniz ne olacak bunu düşündünüz mü ?diyelim ki anne yaptırırdi testi o şekeri vücuda aldı sonra diyet verildi anne o diyete en fazla 3 ,4 ay uyacak ve sonra inşallah sağlıklı bir doğum yapacak ne kaybetmis olacak, ya da sonucu temiz geldi ne kaybetmis olacak ?