Merhaba kızlar bende doğurdum sonunda diyemicem çünkü hiç beklemediğimiz bir zamanda geldi meleğim 🥰 Belki hatırlayanlar vardır benim 36+1 haftalıkken hiç kesilmeyen bel ağrılarım başlamıştı ve doktora gittiğimde bebeğin başının çok aşağıda olduğunu öğrenmiştik ve Nst de sancılarımda çıkmıştı. Doktor çok fazla ayakta kalmamamı söyledi ve doğumun başlamaması için hap verdi.İkinci sezeryan olacağı için doğumun başlaması bizim için sıkıntılıydı.Bel ağrılarıyla ilaç kullanarak 5 günü geçirdik Çarşamba tekrar hastaneye gittiğimde bebeğin ters döndüğünü ve ayaklarıyla rahim ağzında pıhtı oluşturduğunu söyledi doktorum suyumun da azaldığını ve hemen doğum için gün almamız gerektiğini söyledi.Her ihtimali düşünerek bebek yoğun bakımının boş olacağı gün olması için Cuma gününe doğum günü verdi o gün sabah ve akşam olmak üzere 2 doz ciğer geliştirici iğne oldum.(Bu kadarını tahmin etmiyordum kalçadan oldum ve beni çok etkiledi resmen bacağım topallayarak yürüyodum). O gün hemde kan tahlili ve Covid testi yaptılar. 37+1 de Cuma günü 10:30 da yatışım yapıldı evraklar imzalattırdılar varis çorabı önlük falan giydirdiler sondayı uyuştuktan sonra takmalarını istedim öyle yaptılar.12:15 de ameliyathaneye indik kısaca neler olacağından bahsettiler doktorum geldi onunla konuştuk anestezi uzmanı iğneyi yaptı o sıra da biri kıpırdamam için omuzlarıma bastırdı ama ben iğneyi hiç hissetmedim hiç korkulacak birşey değil hemen bacaklarıma doğru bir sıcaklık indi.İğneden hemen sonra masaya yatırdılar ve sanırım başladılar çünkü 5 dk sonra kızın doğdu dediler niye ağlamıyo diye soruyorum ben falan o sırada doktor poposuna vurdu ağlamaya başladı. Temizleyip bana göstermeye getirdiler ve o an dünyalar benim oldu.Çünkü ilk doğumumda genel anestezi ile olmuştum ve odaya çıktığımda acıları hissediyorum canım çok acıyo ama narkozdan gözümü açıp çocuğuma bakamıyodum. Ameliyat sırasında gayet rahattım sadece bir ara mide bulantısı oldu onu da söyledim bir ilaç verdiler o da geçti. Ameliyathane ekibi harikaydı bebeği çıkardıktan sonra şarkılar açtılar beraber sohbet muhabbet güle oynaya çıktım ameliyathaneden hatta kapıda eşim eltim ablam beni gördü çok iyi görünüyorsun dediler.Doktorum da çok iyiydi ondan da çok memnun kaldım herkese de tavsiye ederim. Bebeğim 2.930 Gr 48 cm doğdu gayet sağlıklıydı küveze gerek kalmadı sadece sütüm yeteri kadar gelmediği için kan şekeri düşük çıkıyordu onu da mama vererek yükselttiler. Doğum sonrası bende spinali etkisi çok çabuk geçti sadece odaya çıkalı 2 saat olmadan acı hissetmeye başladım ama ilk doğumuma göre dayanılmayacak acılar değildi zaten onlarda kum torbasını alınca daha da hafifledi. Saat 7 de yürütmek için geldiler ve çok rahat bir şekilde kalktım ve yürümeye başladım. Daha yürümeye başlamadan zaten yatakta gazımı çıkarmıştım.İlk doğumumda 2 gün sonra bile çıkartamamıştım çok şaşırdım böyle olmasına.Yanımda kayısı kompostosu götürmüştüm bol bol ondan içtim o gün 3 litre su tükettim 2 si bir arada kahve ve bitter çikolata tükettim hiç baş ağrısı yaşamadım elhamdülillah bundaki en büyük etki bence suyu bol içmek o şekilde sütümde çoğalmaya başladı. Biraz dağınık oldu ama bu da benim doğum hikayem sormak istediğiniz veya merak ettiğiniz birşey varsa seve seve cevaplarım. Bu arada Esenler Medipol de Burcu Aydın Boyama da doğum yaptım.