Tugcece kızım 2ay 8 günlük ilk bir ay emzik vermedim ama kızım beni emzik niyetine kullanıyordu ve sürekli emdiği için süt mideye fazla gelip kusturuyodu. Böyle devam edince kusma miktarı arttı reflü yoluna döndü. Ben de emzik verdim kusması da azaldı huysuzluğu da.
Bebekler sadece karnını doyurmak için emmez, emme refleksi ile doğarlar o refleksi devam ettirmek için de emerler. Memeyi beslenme dışında kullanmak iki taraf için de zor olabilir. AMA HER BEBEK BÖYLE OLACAK DİYE BİR KAİDE YOK. bebeğinizi 1 ay gözlemlersiniz, baktınız böyle bir durım oluyor kontrollü verirsiniz. Toplasan günde 1 saat anca emiyor emziği kızım. Doğduğundan beri vermediğim için emziği de süte odaklı, yorulduğnda veya istemediğinde hemen atıyor. 5 dk sakinleşip atıyor hemen. Bebeğinizi nasıl yetiştireceğiniz sizin bileceğiniz iş. Kimse diyor diye emzik vermeyin, ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız verin. Bir tane bulundurun eğer böyle bir durum olursa kullanın 😊 emzik tek başına zararlı değildir, uzun ve kontrolsüz kullanımı zararlıdır