Ozlemmut Merhaba kızlar ben konakta erkan beye gidiyordum birden bire alikahyada doğum yapmaya karar verdim. Gerçekten birden verdim bu kararı. Özelde doğum 5 bin 6bin arasında açıkçası baya düşündürücü geldi bana. Alikahyada Detaylı ultrason için rand. gittiğimde Ertan beyle görüştüm. Doktorla açıkça konuştum
"Her ikinizlede devam etsem henüz karar veremedim "dedim. Oda bana
“benim okuduğum okulla diğer doktorun okuduğu okul aynı her şeyi sen yapacaksın sen karar ver birimizle devam et” dedi.
İkiside çok iyi doktorlar her ikisinide öneririm sizlere. Sonra düşündüm ki her şeyi ben çekeceğim sancıyı, sancıyı kontrol edip heycanlanmamayı . Burada önemli olan geçrekten ebeler o kadar çok video izledim ki. Doktorun doğum anından sadece bizim başımızda olmasının sebebi doğum anında gelecek herhangi bir şeye önlem amaçlı ve bebeği çekmesi. Bebeğimiz kendisi nasıl isterse öyle gelecek her şey Allahtan tevekkül edip her şeyi akışına bıraktım. İlk aylar çok korkuyordum hatta rand. gittiğimde gebelere baktıkça korkum artıyordu. Her gün video izledim her şeyi araştırdım. Annemler teyzemler halamlar herkes araştırma sakın dedi . Bence araştırmak insanı çok rahatlatıyor öneririm. Bu kadar doğal bir şey için her şeyi bebeğiniz ve siz yaparken 5 bin 6 bin vermek açıkçası bana fuzuli geldi herkesin kendi kararı tabi. Ve şunuda eklemek isterim devlet hastanelerinde olan doğum sayısıyla özeldeki doğum sayıları arasında bile dağlar kadar fark var. Devlet hastaneleri bu konuda çok tecrübeli ve sezaryana itmiyorlar . Ailemdende iki kişi doğum yaptı alikahyaya has. Gücünün olmamasından dolayı değil tamamen inançla alakalı paramızı havaya savunmak yerine herhangi bir şekilde o parayı çocuğun adına sevap işlemede kullana bilirsiniz. Kızlar o kadar memnun kaldılar ki hala diyorlar özelden daha özeldi. Odanın fotoğraflarınıda attılar. Sancı odasının resim ekleme yapılıyorsa atabilirim odada duşta var. Ebeler çok ilgili her şeyiyle ilgileniyorlar. Arkadaşlar biz kadınız zaten bizim fıtratımızda doğum yapmak var özel hastanelerde ekstra bir şey olmuyor. Ve akrabam şunu ekledi kendi yengesi özelde yapmasına rağmen hiç bir testini yapmamışlar 2 gün sonra alikahyaya getirmiş yengesini o kadar çok tahlil yapmışlar ki hem bebeğe hem anneye yengede çok şaşırmış ve pişman olmuş özelde doğum yaptığı için