Seyda652 Çok geçmiş olsun. 26. Haftada rahim ağzında açılma , kanama ve rahim ağzı kısalması sebebiyle acil serklaj oldum. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey ayakta durmamak. Ayaklarınızı uzatıp yatmanız gerek. Yemek yapmak, temizlik yapmak , ağır kaldırmak yasak. Tuvalet , banyo ve yemek yeme ihtiyacı dışında kalkmamanız gerek. Cinsel ilişki kesinlikle yasak. Enfeksiyon olmamak için pamuklu iç çamaşırı kullanmanız gerek. Her gün değiştirin. Kesinlik 2-3 litre su tüketin hem idrar yolu enfeksiyonu olmamak için hem de kabızlığı önlemek için. Kabız olup ıkınmayın. Kabızlık için doktorunuzdan ilaç isteyin. Rahim kasılmasını tetikleyecek şeylerden uzak durmanız gerek. Spordan, merdiven inip çıkmaktan, çok fazla eğilip doğrulmaktan uzak durun. Namaz kılıyorsanız oturarak kılın. Hastaneye kontrole gittiğimde bile yürümüyorum. Eşim tekerlekli sandalye ile hastane içinde dolandırıyor beni. Bu süreçte bir yardımcıya ihtiyacınız olacak. Allah yardımcınız olsun. Sabredin inşallah güzellikle sonuçlanacak. Ben 31. Haftaya kadar geldim. Benim dikkat ettiklerim bunlar.