ayliissss Hamişler merhaba 23+4 günlük hamileyim, birkaç gündür ara ara sağ kasığıma birden bi kramp giriyor kitleniyorum adeta ve bu kramp sağ bacağıma doğru iniyor hareket edemiyorum kalakalıyorum öyle… Sizce nedeni ne olabilir?
Ysf ayliissss kramp çok zor Rabbım hepimizin yardımcısı olsun 35. Haftamizdayiz öyle kalçama ağrı saplanıyor ki adım atamiyrm
Gizoos ayliissss canım doktoruna danışmanı tavsiye ederim dün banada oldu korktum eve yakın bir hastaneye gittim gayet iyi olduğu idrarda biraz enjeksiyon var dedi ilaç verdi. Bende kendi doktoruma sordum idrar kültürü yaptırmadan kullanma net enjeksiyon olduğu öğrenelim öyle kullanırsın dedi bu gün kendi doktoruma gittim bambaşka şeylerle karşılaştım. Rahmimde açılma varmış rahim uzunluğu 27mm düşmüş 1 hafta yatmamı söyledi magnezyum ve düşük önleyici iğne verdi. Bu tarz ağrıların bakmadan ne olduğunu anlayamayız dedi. Sağlıkla gelsin kuzularımız 🙏 bende böyle olduğu için tabi sende olacak değildir. Enjeksiyon olabilir gaz sancıları olabilir ama doktoruna gidip baktırmanda her zaman fayda var.
Cns_33 ayliissss 𝖻𝖾𝗇𝗆𝖽𝖾 𝗏𝖺𝗋𝖣ı 𝗒𝖺𝗄𝗅𝖺𝗌ı𝗄 3𝗁𝖺𝖿𝗍𝖺 𝖼𝖾𝗄𝗍ı𝗆 𝗆𝖺𝗀𝗇𝖾𝗑𝗒𝗆 ı𝖼𝗍𝗆 𝖺𝗆𝖺 𝖿𝖺𝗒𝖽𝖺 𝗒𝗈𝗄𝗍𝗎 𝗌𝗈𝗇𝗋𝖺 𝗒𝖺𝗏𝖺𝗌𝗅𝖺𝖽ı 𝖺𝗀𝗋ı𝗅𝖺𝗋 𝗌ı𝗆𝖽ı 𝖺𝗋𝖺 𝖺𝗋𝖺 𝗈𝗅𝗎𝗒𝗈𝗋
Cns_33 ayliissss 𝖺𝗒𝗋ı𝖼𝖺 𝗍𝗎𝗆 𝗄𝗈𝗇𝗍𝗋𝗈𝗅𝗅𝖾𝗋 𝗒𝖺𝗉ı𝗅𝖽ı 𝗇𝖾 𝖾𝗇𝖿𝖾𝗄𝗌𝗒𝗇 𝗇𝖾 𝖻𝖺𝗌𝗄𝖺 𝖻ı𝗌𝖾 𝖼ı𝗄𝗍ı 𝗈𝗅𝖺𝖻ı𝗅ı𝗋 𝖽𝗈𝗀𝖺𝗅 𝖽𝖾𝖽ı 𝖽𝗈𝗄𝗍𝗈𝗋𝗆
Tuba18 Bana kamptan dolayı magnezyum ilacı verdi doktorum onu kullanıyorum etkisi olduğunu düşünüyorum
ayliissss Gizemshn evet baya sert vuruyor bazen ama bu dönemlerde vaktinin çoğunu uyuyarak geçirdiği için daha çok biz uzun süre hareketsiz kalınca hareket ediyor 🌸
ayliissss Ysf amin amin teşekkür ederim magnezyum uzun zamandır kullanıyorum ama ona rağmen ara ara oluyor maalesef
ayliissss Gizemshn korkulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de doktora görün için rahat etsin 🥰
ayliissss Gizoos yaaaa sen simdi böyle diyince bi endişelendim çünkü bende hep içten içe enfeksiyon var ondan mı oluyor diye düşünmüştüm. En yakın zamanda doktora gideyim en iyisi haklısın canım teşekkürler
ayliissss Cns_33 bakalım bende gidicem doktora zaten tahliller yapılacaktı onlar yapılınca sonuç ortaya çıkar
Oglakdorukcum ayliissss bacagona kramp girdiğinde ayaga kalk üstüne bas canım geçiyor ben sabah uyandııgmda yatakta esnerken giriyor hemen ayagımın üstüne yere basıyorum anında geciyor Kızılay soda önerebilirim magnezyum oranı yuksek onun
ayliissss Oglakdorukcum öyle yapıyorum zaten direk kalkmaya çalışıyorum basıyorum yere geçiyor ama kramp kasıktan giriyor o kötü oluyor
NefesDeniz ayliissss Bende 22.haftadayım bazen hafif kramplar giriyor özellikle sol bacağıma hergün muhakkak maden suyu içiyorum. Doktoruma söyledim şimdilik bişi vermicem eğer fazlalaşırsa o zaman bakarız dedi. Hergün muhakkak yürüyüş yapıyorum 6000 adım atmam gerektiğini söyledi doktorum sizde bir doktorunuza danışın ama yürüyüş çok iyi geliyor aklınızda bulunsun.
ayliissss NefesDeniz ben ara ara yürüyüş yapıyorum ama her gün yapmıyorum, maden suyunu da her gün içemiyorum ama bundan sonra daha düzenli içmeye çalışırım faydasını biliyorum ama işte rutin yapamıyorum
NefesDeniz ayliissss Yapmaya çalışın özellikle yürüyüş bizler için çok çok önemli..maden suyunda da magnezyum yüksek olduğu için faydası var. Kramp girdiği anda da bacağınızı uzatıp ayağınızı bilek kısmından kendisine doğru gergin bir şekilde ittirin bunu yaparken de yavaş yavaş bacağınızı dümdüz ve gergin olacak şekilde yukarı doğru kaldırın tüm sporcular bu şekilde acılı krampları geçirirler😘