Herkese merhaba, pozitif dogum hikayelerine katilmaktan cok mutluyum. Hamileligimin basindan beri olmasa bile cinsiyetini ogrendigimden beri burdayim. Kah icime dert olan seylere cevap buldum, kah eglenceli cok posta da yorumda bulundum. Simdi sira kendi dogum hikayemi paylasmaya geldi 🥰 aslinda 7 Ocak’da dogmasini bekledigimiz ve Ocak Anneleri-Aralik Anneleri postlari arasinda kaldigim bir hamilelikti benimki 😅😅 gelisimini 3 hafta onden yuruten oglusum daha fazla dayanamadigi icin 36+5’te geldi, o kadar guzel bir gunde de geldi ki; ben esime aile olmak icin evet dedim, oglum da ‘hadi gelin tam aile olalim’ dediginde de ikinci yil donumumuzdu ‘evet’ deyisimin 🙏🏻 Gelelim dogum hikayeme;
13 Aralikta sabah oturup kalktigimda farkettim ki kanamam olmus, esime soyledim tabi endiselendik ve hazirlanip direkt doktora gittik, acil oncelikle nst’yi bagladilar, sonra da doktor aciklik kontrolu yapti, nat’de sancilarimin oldugunu ve acilmamin da 2-2.5 cm oldugunu soyledi.. sancilarimi hissetmedim, hissediyor olsaydim yatisimi yapicakti eve yolladi aksam tekrar gel dedi ve aksam tekrar gittik, yine nst’yi bagladilar sancilarim ayni sekildeydi ve ben yine hissetmiyordum, eve gidip hastanede yatar gibi sadece dinlenmemi istedi doktor (buraya kadar olan surecteki takibi nobetci hekim yapti ama kendi doktorumla da iletisim halindeydik) ertesi sabah yine cagirdi, bu sefer kendi doktoruma gittim aciklik kontrolu ve tabi ki yine nst, eger sancilarim artmis ve hissediyor olursam yatisimi yapacagini yoksa en gec ertesi sabah yatisimi yapacagini soyledi, acilmam da ayniydi sancilarim da ama suyum azalmis ben hic hissetmemistim ki normalmis bazi durumlarda hissedilmiyormus, bebek hareketleri nasil dedi azaldigini hissetmistim cunku benim oglusum inanilmaz hareketliydi gece bile durmazdi ben uyurken, nst’den ciktim doktor eve gitmemi ve squat yapip, topta egzersiz yapmami istedi ertesi sabah yani 15.12.2020 tarihinde sabah 6’da suni sanci ile doguma baslayacagini soyledi, acilmami arttirmak icin de egzersiz verdi, eve geldim evimin tum isini yaptim nasilsa egzersiz de vermisti, bir camasir asiyorum iki squat yapiyorum, bir supurge yapiyorum bes squat yapiyorum derken bu sirada evimin tum isini de bitirdim 😅 hani Turk kadinlarinda var ya boyle temiz olmaliyiz, eve temizlik icin yardimci birini de cagirsak oncesinde evi temizleriz ya da ne bileyim ben disardayken olsem arkamdan evi de kirliymis demesinler kaygilarimiz iste onlardan 😂😂 aksam oldu tabi artik heyecan da vurmaya basladi hic endiselenmemistim de cok sukur, sabah 4.30da esimle uyandik hazirlanirken suyum gelmeye basladi bir anda gelmedi azar azar geldi ama onun idrar ya da akinti olmadigini hissediyorsunuz zaten, sonra gittik hastaneye once covid testi yapildi tedbir amacli, pozitif ciksa da -ki cok sukur negatif- yine de doguracaktim sonucta orda, suni sanci verildi ve beklemeye basladik ara ara aciklik kontrolum yapildi ilk aciklik kontrolumde 4 cm cikmisti evin isleri squatlar ise yaramis demek ki 🤩 yaklasik saat 11 bucuga kadar suni sanci ile devam ettik, sancinin ne demek oldugunu o saatlerde hissetmeye baslamistim yavas yavas epidural ister misin diye sordular daha artacak mi sanci siddeti dedim hayir dediler o yuzden gerek duymamistim yuruyus yapiyordum sanci girince de comelip bekliyordum, esim ben topta hareketler yaparken de belime masaj yapiyordu sanci aninda gercekten cok iyi gelmisti. Acilmama son baktiklari sirada bana kendi sancim da vurmaya basladi iste o an katlanilmaz olmaya basladigini hissetmistim, korku degil ama ya basaramazsam diye endiselenmeye de baslamistim kendimi de motive etmeye calisiyordum icten ice yaparsin sen diye, acikligim 8-9 arasindaydi, ikinmaya baslatmisti doktor beni odada, bir ikindim iki ikindim derken artik dogum haneye alalim dediler ve ben yuruyerek gittim, tabi ki zor bir durum ilk gebelik, ilk dogum ama inanin ona kavusma hissiyle bir iman gucu geliyor ki sormayin 😍🤩 ben ki bagirmam diyen insan diledigim gibi bagirdim, ikindim ikindim ikindim ve ogluma kavustum 🥰🥰💙 kucagima verdiklerinde sok olmustum nasil yani bitti mi diye, plesantanin cikisi, dikis derken dogumhaneden cikmam biraz uzun surmustu esim de endiselenmis tabi 🥰 ama cok sukur hem bebek hem de ben cok iyiydim, dogumhanede doktorum da ebeler de hemsireler de cok ilgilendiler benimle sadece dogumhanede de degil ben hastaneden ayrilana kadar 🙏🏻 Fotograf bile cekti doktorum dogumhanede.. boyle ilgili doktorum oldugu icin ve ilk gebeligimde beni asiri derecede dogumumun son raddelerinde yapamayacagimi dusunerek sezaryena alin dedigim halde motive edip normal dogum yaptiran doktoruma cok minnettarim 🌸 Allah herkese saglikli, sansli, ilgili ve sicakkanli ebe hemsire doktorlar ile dogum nasip etsin 💙💙💙
cok uzun olmamasi adina cok cok detayli anlatmadim ama sorusu olanlarin sorularini keyifle cevaplayabilirim 🥰🥰