Herkese merhabalar 🙋♀️
Forumu çok aktif kullanmama rağmen pek fazla yorum yapan biri değildim ama bu süreçten geçebilecek olan annelere umut olmak için doğum hikayemi sizlerle paylaşmak istedim 😊
34.haftada normal kontrolümüzü olmuştuk herşey gayet güzel yolunda erken doğum riskimiz yoktu, doğum kanalı kapalıydı.
1 haftayı da sıkıntısız bir sekilde geçirdim. Hatta doğumdan iki gün önce eşimle avm ye gitmistik. “Kendimi çok enerjik hissediyorum, doğuracak mıyım ne” falan diye gülerek söylemiştim 😂
Doğumdan bir gün öncesi görümcem ve kayınvalidem bizdeydi. Lavoboya gittim afedersiniz beyaz yoğun bir akıntım olduğunu gördüm. Hiç böyle bir akıntım olmamıştı. Kan da yoktu. Acaba nişan mı falan diye kaynanama falan da sordum. Daha zaman var degildir dediler. Güvenemedim doktoruma mesaj attım. Nişan kanlı olur dedi yarın sabah gel yine de kontrol edelim dedi.
Bu arada ben bu zamana kadar bebegimin kıyafetlerini falan hazırlamamıştım taa ki dogumdan 1 gün öncesine kadar😂 içime doğmuş gibi 1 gün önce kıyafetleri yıkadım. O gün de kaynanam ütülemisti. Ama çantayı hazırlamamıştım.
Neyse o gün kaynanam bizde kaldi eşim gece çalıştığı için. Gece saat 3 gibi uyandım baya bi akıntım olduğunu hissettim. Kanamam olmustu ve suyum sızıyordu.
Kaynanamı uyandırdım, eşimi aradım. Aceleyle çantamızı hazırladık ve 4.30 gibi hastaneye gittik.
Muayene sonrasında yatışım yapıldı. Ciğer gelistirici iğne vuruldu. Sabah doktorum geldi. Açılma ve sancın yok ama suyun geliyor mecburen sezaryenle almam gerekiyor dedi. Detayları anlattı küvöze girme ihtimalinin olduğunu söyledi.
Saat 15.30 da ameliyata alındım. Spinal anestezi ile doğumumu gerçeklestirdim. Bebegim 2900gr dogmasina ragmen ciğerleri gelismedigi icin hemen küvöze alındı ve başka bir hastanenin bebek yoğun bakımına gönderildi. O an gerçekten ağlamaktan ve dua etmekten başka hicbirsey gelmiyor elinizden. Diğer odalardan bebek sesleri geldikce ağlıyordum dua ediyordum..
Ertesi gün taburcu oldum. Süt sağmaya başladım. İlk gün 1 damla gelen sütüm gün geçtikçe arttı. Hergün bebegime süt gönderdim babasıyla. Hastanenin kuralları geregi 5 günde 1 kere bebegimizi görebiliyorduk. Ameliyattan sonra ilk defa 3 gün sonra gördüm bebegimi. Solunum cihazına bağlı ve hortumla besleniyordu. Ağlamaktan alamadım kendimi. Sonra etrafına baktım birsürü bebek var ve öyle güzel ilgileniyorlar ki gerçekten gördükten sonra bir nebze olsun içim rahatlamıştı. 5 gün sonra gittiğimizde solunum cihazını çıkarmışlardı. Sadece hortumla besleniyordu durumu daha iyiydi. 5 gün sonra gittigimizde artık hortumu da çıkarmışlardı ve emme refleksini gelistirmek icin emzik veriyorlardı. Doktor yarın emzirmek icin tekrar gel dediginde içimi bir mutluluk kapladı ki anlatamam. Çünkü daha hiç dokunamamıştım bebegime.. ertesi gün emzirmek için gittim ilk kez dokundum emzirdim öyle güzel ve tarifsiz ki.. ertesi gün taburcu olacağını söyledi doktorumuz dünyalar bizim oldu 🥰 Bebegim tam 14 gün yogun bakimda kaldı. Süreç cok zor ama geçiyor. Yeterki iyi olsun diyorsunuz. Allahım tüm küvöz yolu bekleyen annelere güç versin. Biz 14 günle atlattık, hala küvözde olan bebeklere Allah şifa versin 🤲