Doğum hikayesi anlatma sırası bende :) geçen hafta salı yada çarşamba günüydü post açmıştım kasılmalar 5 dk da 1 e düştü ama sancı yok hastaneye gitsem mi diye sağolsun güzel annelerimiz git başlamıştır diyince heyecanla hazırlanıp gittik hastaneye ama açılmam 1 cm suyum gelmemiş diye geri gönderdiler bizde tabi hayal kırıklığıyla döndük geldik eve kasılmalarım oluyodu ama cuma kontrol vardı onu bekledim gitmedim cuma saat 11 gibi hastaneye gittik kontrole doktor baktı kasılmaların var açılman 2 cm dedi rahim değilde başka bişey dedi şimdi adını hatırlamıyorum çok incelmiş açılman hızlı olur yatış yapalım suni sancıya başlayalım dedi tamam dedim saat 12 buçuk 1 gibi yatışım yapıldı suniye başladılar epidural olcaktım 3-4 cm de yaparız dedi saat 3 buçuk gibi sancılarım şiddetlendi epidurali takmalarını istedim 2 cm hala dendi ben şok oldum neyse saat 4 buçuk gibi artık dayanamıyacağım seviyeye geldi ağrılar evet yalan yok bağırdım güya kendimi hazırlamıştım sancı geldiğinde nefes alışverişini doğru yapacaktım sancıları öyle atlatacaktım ama o kadar şiddetliydi ki onu falan unuttum:) neyse epidural verdiler ama benim ağrım bi tık hafifledi yani hala şiddetli ağrı çekiyodum söylediğimde bana epiduralde ağrıların tamamen geçmez %60 hafifletir %40 çekersin sancıyı biz yine 1,5 saat sonra bi doz daha vercez dedi ama benim bildiğim epidural yapıldığında sadece 9-10 cm olunca doğumda ıkınma kolay olsun diye vermiyolar geri kalanı sancı çekmiyosun diye biliyorum biraz doktorun tezgahına geldim gibi neyse saat 5 buçuğa doğru 8 cm olmuştu açılma ama ben deli gibi sancı çekiyodum 2. Dozu da vurun niye vurmuyosunuz dedim doğuma girmeden vurcaz doğumhanede vurcaz diye salağa yattılar bu arada özel hastane devlet değil bunu yapan saat 6 gibi 10 cm olmuştu açılmam ama benim artık dayanamıyodum hala beni bekletiyolardı odada en son bağırdım çağırdım artık neyi bekliyosunuz diye doğumhaneye aldılar orda bikaç kez ıkındım çocuğun geldiğini hissediyodum o saate kadar doktor yoktu ortada ebe baktı doktoru aradı doktor geldi 3 ıkınmada doğdu güzel kızım burda okuyodum çocuk çıkınca bi rahatlama geliyo diye sancılar kesiliyo gerçekten öyle hemen kızımı kucağıma yatırdılar sarıldım öptüm o kadar güzeldi ki şimdi yazarken bile gözlerim doldu :) 3195 gram doğdu bal kızım kesim yok yırtık iç kısımda var ama dikiş atacak kadar değil dedi atmadı ama daha sonra ben eve geldiğimde lavaboya çıkarken yanma çok oluyodu baktım 2 yırtık da dışarda varmış gerçekten gideceğiniz hastaneyi ve doktoru çok iyi seçin ben vu doktora çok iyi dedikleri için gittim ama bu sıkıntıları yaşadım hastanede kötüydü yatak hazırladılar baktım yastıkta hep kıl vardı değiştirin dedim güya değiştiriyodu bi baktım çarşafın ortasında kan lekesi var kızdım artık temiz çarşaf yok mu diye neyse tavsiye edeceğim depend gerçekten çok işe yarıyo mutlaka bulunsun yanınızda eşofman takımı 2 tane almıştım iyi ki 2 tane koymuşum 1 i hemen battı değiştirdim bide yanınıza bisküvi meyve suyu falan alın ben yemek yediğim halde çok acıkıyodum kan şekerim düşüyodu heralde yulaflı bisküvi falan atıştırdım soracağınjz sorular varsa cevaplarım bebiş uyuyo :)