Gulll00 merhaba canım geçmiş olsun.
Benim bebeğim 2 ay 6 günlük. Ara ara kusmaları oluyor ama reflü derecesinde değil. Aptamil AR, Hipp AR, Bebelac AR mamaları var anti reflü için eğer her içtiğini kusuyorsa bunları kullanabilirsin bunlar kıvamı daha youn olduğu için kusma ihtimali daha az AMA KUSMASINI ENGELLEMEZ.
Elinde mama verse eğer bırakma Bebbelac Thickenner alıp, emzirdikten veya mama verdikten sonra 25 mlmama veya süte 1 ölçek karıştırıp verirsen eğer içtiğini midesinde tutma olasılığı yükselir. Hatta hiç uğraşmadan direkt mamaya da karıştırabilirsin, kullanımını internet üzerinden öğrenebilirsin.
Bunlar tabii ki tek başına kusmayı engellemez. Reflü yatağında yatır, mümkün olduğunca eğimli ve sert yerde yatmalı. (bim a101 gibi yerlerden alınan reflü yatakları bayağı yumuşak bebeğin sert yerde yatması kusmayı daha az hale getirir. Mümkün olduğunca bezini beslemeden önce aç ve her meme istediğinde karnını doyurma, diyelim 5 dk emdi ilk tazykli süt karnında yarım saat dik tut ve gazının çıkmasnı sağla. bebeğini oyala. aynı memeden yarım saat bir saat sonra iyice huzursuzlanınca (uykusu gelince) aynı memeden emzirmeye devam et yağlı sütü de içsin diğer memeye geçme.
Böyle yapa yapa ben kusmayı en az seviyeye çektim.İnşallah faydası olur.