Herkese merhaba , hep buraya acaba ben ne zaman yazarım doğum hikayemi diye düşünürken o gün bugünmüs çok şükür 🤲 çok zor bir hamilelik gećirdim sayılmaz fazla miğde bulantım olmadı mesela ama haksızlığın çok oldu neredeyse hamileliğimin sonuna kadar :) hamilelik sürecinde yok karaciğer enzimleri yok şeker derken biraz da oğluşum uğraştırdı tabi :) gelelim doğumuma :) bebek normalde 30 32 haftasına kadar neredeyse haftasında gitti fakat 32 hftadan sonra hep iki hafta ileride çıktı ☺️ doktorumuz bizi 36 haftalarında zaten sezaryan olabilme ihtimali var demişti dört kiloyu görürse yaparım demişti :) tam 39+0 lık muaynemde
3900 Helen minik oğlumla sezaryanıı kesinlestrdik ve bugüne tarihimizi aldık . Sabah erkenden geldik nstmizi çektirdik damar yolumuzu açtırdık ve beklemeye başladık 10.30civarı ameliyathane aldılar , açıkçası o saate kadar insan neyin ne olduğunun farkında olamıyor , ameliyathaneye girince dedim Tuğçe doguruyorsun 😁 inannın ben çok güçsüz bir insanım iğneden korkarım bu tarz şeylerden kasılırım falan evet sezaryan rahat gerçekten iğneyi hssetmedim bile zaten iğneden sonra bacaklarınız uyuşuyor sonra meselesi tam uyuşmsdan takıldı onu braz hssetdm hatta bence zor olan oydu ya .. sonrasında işte tabi bir kolunuzda tansiyon aleti dgerinde serumlar falan insan pskolojik olarak etkilenip ağlamaya başlıyor , ne yalan sôyliyim sezaryan boyunca da ağladım ama ne acı hssetdim nede bsey ama tabiki birşeyler yptklarini biliyor ve anlıyorsunuz :) neyse bebeğim çıktı herkeste bir hey maşallah dmeye başladı belkide bu en güzel yanı kizlar doktorlar maşallah bunu gitindirip okula bile yollarsin dediler 😁 oglusumuz 4040 kilo gelmiş :) sonrasında işte oğluşumu temzleyp gösterdiler ve aşağı odaya indirdiler , en zor ne biliyomusunz aslında bebeği size gösterip alıp götürüyorlar ya işte onsan sonra o ameliyathanede vakit geçmiyor sanki hiç btmiyor o dkme işi gibi oluyor çünkü bebeğinizi görme isteği oluşuyor .. sonrasında odamıza gittik bebeğinizi gördük ayaklarımin uyusuklugu yaklaşık 3 4 saat sonra geçmeye başladı tabi uyusukliklar gittikce ağrınız sancinizi daha iyi hissediyorsunz , ağrınız oldukçada iğne serum yapıyorlar zaten , yaklaşık saat akşam 6gibi ayağa kalkmmi istediler ben yavaşça kalktım basaramam diyordum onuda başardım 😁 evet ara ara karnınıza abaniyorlar bu da braz can yakıyor buda zaten sağlığımız için içerde kan phtisi kalmasın diyeymis :) gazını cikardum hemen ayağa kalkisinzla çıkaramazsanz moral bozmayin devam edin oturun dinlenin iki adım atın deneyin ben yürürken çıkaramadım mesela odada ayakta durdugum yerde adım atarak çıkardım :) çok şükür oğlum memeyi tutdu sütüm geldi hemde ağzı hc durmuyor sürekli emmek istiyor maşallah :) çok şükür Rabbime nasıl olur diyordum atlattım gećti ☺️🤲 Allah’ım herkesi sağ sağlim kurtarsın 🤲 bebişim yanımda mışıl mışıl uyuyor 💙 sormak istediginiz bsey varsa cevaplarım 🤩 herkese hayırlı doğumlar 🥰