Herkese selamlar 🙂 Burdan birbirimizi az çok tanıyoruz beni de bilenler bilir 🙂 Hamileliğim gayet sorunsuz ve rahat geçiyordu ki ta ki 32. Haftaya gelene kadar 🙂 32. Hafta itibariyle önce şekerim yükselmeye başladı ve gebelik şekeri teşhisi kondu. Aslında 50gr şeker yüklemesinde değerim 145 çıkmıştı normaldi ama takip ettiğimizde öğünlerden sonra dikkat etsem dahi yükseldiğini farkettik ve diyetlede inmedi. Tabii gebelik öncesi insülin direncim vardı bu da bir etken olabilir? Sonuç olarak insüline başlamıştık, günde 4 kez hemde. Buradan gebelik şekeri olanlara sesleniyorum, sakın paniklemeyin doktorunuz insülin dediyse başlayın, bebeğe hiçbir zararı yok aksine yararı var emin olun. Bu hamileliğim süresince ilk tecrübemdi, sizlerede faydalı olursa ne mutlu bana 🙂 Gel gelelim ikinci tecrübeme. Bu biraz daha stressli geçti. Veee karşınızda yüksek tansiyon 🙂 veeee protein kaçağı (sınırda bile olsa doktorum çok önemsedi) Arkadaşlar tansiyonu hafife almayın ve lütfen hep takipte olun. Şekerden çok çok daha önemli ve riskli. Doktorumun dediği bu şekildeydi. Günde 4 kez tansiyon ilacı içmeme rağmen 36. Haftalarımda 14-9 çıkıyordu. Hafifte protein kaçağı çıktı idrarda , doktorum panik oldu. 34. Haftadan itibaren haftada 2 kez 24 saatlik idrar ve kan testleri yaptırdım. Hem maddi hem manevi yorulduk. Ama mecburduk çünkü en azından 38. Haftayı beklemek istiyordum ama bu tansiyon ve protein kaçağı ile oluşan gebelik zehirlenmesi maalesef her gün kötüye gidebiliyordu. Çok sıkı takip ettik ve doktorum 37+1 de artık beklemek istemediğini ve beklememizin benim için tehlikeli olduğunu söyledi. Ve 3 Mayıs a sezeryan tarihimizi aldık. Acıbadem Altunizade de doğum yaptım. Benim en büyük korkum bebeğimin küveze girmesiydi. Bu yüzden yoğun bakım ünitesi en iyi olan bu hastaneyi tercih ettim. Ama çok şükür gerek kalmadı. Ben genel anestezi istedim. 10:30 da ameliyata girdim, 10:50de oğlum doğmuş, 11:30da odamdaydım ve oğlum kucağımdaydı 🙏🏻 Allahıma bin şükür hiç sorun yaşamadık. Oğlum 3.055 gr 48cm dünyaya geldi. Bu arada 34. Haftamda 2 doz ciğer geliştirici iğne olmuştum atlamayayım. Bence çok etkisi oldu. Ameliyattan sonra ilk 1 hafta ağrım oldu tabi yalan yok 🙂 yatmak kalkmak tam bir işkenceydi. Ama 10. Gün fln araba kullanıyordum 🙂 hala dikiş yerlerimde bazen sızı ve acı oluyor tabi 21 gün oldu daha 🙂 ama öyle bir ağrı yok çok şükür. Diyeceğim o ki sakın korkmayın, tüm acılar ağrılar 3 gün sonra hafifliyor. Yaşarken geçmeyecek gibi hissetsenizde öyle 🙂
Biraz uzun oldu ama umarım faydalı olabilmişimdir. Şimdiden herkese hayırlı doğumlar dilerim😘😘😘