İlk öğrendiğimde sürpriz bir şekilde öğrendiğim bebeğim yine doğumunda da sürpriz yaptı. 21.12.20 de rutin doktor kontrolüne gittik 40 haftayı doldurmuştuk her şey normaldi doğumumuz da normal planlanıyordu fakat hiç belirtim yoktu üstelik çatı basıklığım vardı fakat doktorum kendi sancım ile doğum yapabilceğimi sadece suni sancı ile doğum yapamıcağımı söylemişti daha önce pazartesi kontrolde de çarşambaya kadar gelmezse cuma günü sezaryen ile doğum planlamıştık hastaneden çıktık eve geldik hatta annemler kayınvalidemler geldi yemek yedik çay içerken suyum geldi bir anda suyum gelince duşa girdim direkt ılık ılık sonra hemen hastaneye gittik ebe açıklığıma baktı hiç açıklığım olmadığını söyledi nstye bağlandım sancım da çıkmadı ve bende gayet rahattım hiç belirtim yoktu su gelmesi dışında doktorum arandı ve doktorum suni sancı ile başlatılamadığı için bebek kanala girmeden acil sezaryene alınmamı söyledi ve o an haliyle heycanlanıp panik oldum bir anda ben en başından beri normal doğum düşünürken tam sezaryene dönüldüğünde normal doğum ihtimali umutlandırmıştı fakat öyle olmadı yine de bebeğime en sağlıklı nasıl kavuşcaksam o yöntem önemliydi benim için ve hemen sezaryen için hazırlandım ameliyathaneye alındım anestezi doktoru iğnemi yaptı ilk kez operasyon geçiren biri için bu bile büyük bir olaydı doğrusu ama büyütülecek hiç bir şey yok uzmanların dediklerini birebir yaptığınızda saniyeler içinde bacaklarımda elektriklenme ısınma uyuşukluk hissettim ve doktorum geldi ameliyat başladı ve 9 dkda bebeğimin sesini duydum o an hayatımda duyduğum en güzel sesti hiç ameliyat geçirmemiş ani bir şekilde sezaryen doğuma alınmış olmanın verdiği tedirginliğin üzerine bebeğimin sesi her şeyi unutturdu başlıkta belirttiğim kist alımına geçildi ardından sol yumurtalığımda kistim vardı o alındı ve ameliyatım sonlandırıldı. Bebeğimle bu sırada ten tene temasımız yapıldı bebeğim giydirildi odaya çıkarıldı ardından da ben ilk sütüm de geldi hızlıca çok şükür 🙏🏻 ardından sıvı tüketmem yürümem gaz çıkarmam istenildi ameliyattan 2 saat sonra su içerek sıvı alımına başladım ilk yürüyüşümde biraz zorlandım haliyle uyuşukluk tam geçmemişti ve ilk olduğundan sancım da biraz fazla oldu ardından gaz çıkarmamı bekledik onun için bol bol 1 saat arayla 15er dk yürüdüm sürekli su içtim her kalktığımda tuvalete gittim tuvalete gitmek de her yürüyüşümde rahatlattı ve kolaylaştırdı ardından akşam taburcu olup eve geldik sezaryen düşünenler için tavsiyem sezaryen sonrası su tüketimi yürüyüş ve gaz çıkarmak hepsi birbiriyle bağlantılı zaten birini yapınca diğerleri de oluyor şuan 2 günlük ameliyatlıyım haliyle dikiş ağrım ve adet sancısı gibi sancım var onun için de ağrı kesici alıyorum. Bizim doğum hikayemiz de böyle 🧿 inş tüm hamileler sağlıkla kucağına alır bebeklerini ve tüm bebek isteyenlere allah nasip etsin bu duyguyu 🙏🏻🌸