Gazelllll Fikirlerinizi merak ediyorum 13 haftalık gebeyim doktorum bebeğin eşi rahminin tam üstünde az gebelerde görünür dedi . Ne demek oluyor tam anlamadım düşük tehlikesimi yani yaşayan oldu mu acaba . Ağır kaldırma bol bol dinlen dedi .
Mavis06 Gazelllll plesenta previa canım dediğin konu bana da detaylı da 21.haftamda kondu aynı teşhis belirli riskleri var kanama gibi doğuma kadar da yukarı çıkmazsa mecburi sezeryan oluyor ama genelde hep çıkıyormuş öyle söyledi doktorum
Filiz4545 Gazelllll plesenta assagida yukarı çıkabilir de cikmayabilirde takip gerekir bol dinlen istirhat et kanama olmaması açısından bir sorun olmaz kafana hiç takma hiç bir sorun yasamazsinn gebeliğin daha çok erken canım yukarı çıkabilir ama istirahat etmez kendini yorarsan kanama oluşabilir.
EB1661 Gazelllll seninki az gebelerde görünür demiş benimki 10 gebeden 8inde olur dedi bendede öyleydi şimdi tam hatırlamıyorum haftasını ama detaylıya gittimde hayır olması gerektiği yerde dedi. Doktoru değiştirmiştim o doktorda ben öyle bişey görmedim başlarda her gebede olan durum belirli haftadan sonra normal yerini alıyo dedi. Sen yinede ağır kaldırma çok hareket etme dikkatli ol
Homeless20 Gazelllll 12. Haftamda banada bebeğimin eşi aşağıda demişti doktorum ama 16. Haftada kontrole gittiğimde yukarı çıkmıştı bebeğin eşi. Telaşlanma kuzum yukarı çıkıyor büyüdükçe
Gazelllll Mavis06 sezaryen ve normal doğum için mi yani aslında merak ettiğim bebeğimi kaybetme durumu kadar ciddi bir durum mu ? Korkuyorum çünkü ilk gebeliğim
Mervetosunn Bende de öyleydi bebeğin eşi Rahmi kapatıyor bu değişmezse normal doğum gerçekleşmez diyordu doktorum ama en son gittiğimde 28. Haftada bu sorun ortadan kalkmış dedi doktorum bebek büyüdükçe yukarı çıkar o büyük Bi ihtimal öyle oluyormuş ama yine de doktorunuzun dediklerini de ihmal etmeyin 🥰
Filiz4545 Gazelllll hayır kanaman falan yoksa korkma bir sorun yok kanama olursa da endişe etme hemen acile gidersin durur ama kanamanın olmasına en büyük sebep çok fazla hareket etmen bol istirahat sen ve bebek için en uygunu onun dışında korkma kafana takma hiç bir sorun olmaz keyfine bak 😊İSTİRAHAT COK ONEMLİ
ikinciannelikseruveni Bende de var. Cinsel iliski, agir kaldirmak, cok yorulmak yasaklandi. Umarim ilerleyen haftalarda bu durumu yasayan herkesin, yukari cikar
19231923 Gazelllll benim de 30 lara yakın haftalarımda doktor demişti hatta lekem gelmişti detaylıya tekrar girdim ben sonrada açılmam oldu sancım çıktı bi süre sonra engellediler sonra yukarı çıkmış zaten düşük mü olur bilmiyorum ama erken doğum riski bide hep aşağıda olursa normal doğum zor olur demişti doktor sizin de çıkar umarım biz şimdi 38 olduk şükür ☺️