Herkese iyi geceler
7 yıllık bir serüvenin ardindan kavuştum oğluma şükürler olsun… Nisan ayında reglimin gecikmesi ve kahverengi akıntı ile şüphelendim hamilelikten ama test yapıp negatif görmekten o kadar yorulmuştum ki. Eşim de her seferinde heyecanını belli etmemeye çalışsa da testin başında beklerdi ilk ben bakicam derdi. Negatifi görünce üzülür ama hiç konusmazdik üzerine. Yine böyle olacak diye düşündüğüm için birkaç gün erteledim testi, sonra dayanamadım aldım 🙈 eşime de sen bakma ben sadece negatifi görmek için yapıyorum dedim. Testte çift çizgiyi görünce gözlerime inanamadim 😍 Hıçkıra hıçkıra ağladım evirdim çevirdim baktım, eşime haber verdim bir tur da onunla sevindik 🎈 İlk kontrolde rahimde 7 cm çapında miyom olduğunu öğrendim. Doktor gebelikte daha da büyüyecek çok ağrın olacak, bu bebek düşebilir düşmese bile miyom gelişimini engeller dedi. Hep tedirgin bekledik 9 ay boyunca. Kanamalarla geçti. Hamileliğimin sonlarında doktorumla miyom ameliyatı+sezeryana karar verdik. Anestezi doktoru da daha önce geçirdiğim bir rahatsizliktan dolayı spinal değil genel olmasını uygun gördü.
16.12.2020 günü 39+1 de sabah 6:30 da hastaneye yatisim yapıldı. Hastabakici geldi üstümü giydirdi hemşireler serum taktı. Burada herkesin korktuğu sonda takıldı. Hiç acımadı.Daha önce de taktirmistim acimadigini biliyordum hiç korkmayın kendinizi kasmayın. Doktorum geldi beraber ameliyathaneye gittik 8:55 de narkozu verdiler direk saate baktım vücudumda sıcaklık hissedince şimdi bayilcam dedim sonrası yok 😀 uyandığımda ameliyathanedeydim ve tek söylediğim çok aciyo çok aciyo. Bana sorular soruyorlar ama herkese sadece aciyo diyodum. 10 gibi odama çıkardılar. Gerçekten çok ağrım vardı konuşunca bile acıyordu. Ama bu ağrı 2 saat içinde hafifleyerek dayanılır seviyeye geldi. Ameliyat oluyoruz nihayetinde 2 saatlik bir ağrı çok normal kizlar hiç endişe etmeyin o kadarla kaliyo. Zaten surekli ağrı kesici veriyolardi iyice hafifledi sonrasında 3-4 gibi yürütmek için geldiler. İlk yürüyüşten burada okuduklarimdan dolayı korkuyordum o yüzden tedirgin kalktım. Ama inanır mısınız 0 acı. Hatta ayağa kalkıp adım atmak o kadar iyi geldi ki bu muymış dedim. Sonrasında da hiç yatmadım geceye kadar. Yanımda annem refakatciydi, çoğunlukla bebeği ona bırakmadan kendim ilgilendim emzirdim. Ben yanıma kayısı hoşafı almıştım gaz için ama doktorum bizim anestezimiz gaz yapmiyo o yüzden takibini yapmıyoruz dedi. Sadece ilk idrari haber vermemi istediler. Ertesi gün hastaneden taburcu olurken de gayet iyiydim. Şimdi tam 1 hafta oldu günlük hayatıma devam ediyorum çok şükür. Yani korkulacak bişey yok ☺️
Kizlar ben sonda ve ilk yürümeden tedirgin oluyordum ama hiç dusunmeye bile gerek yokmuş.
Burada hep depend kurtarıcı yaziyodu o yüzden almıştım GERCEKTEN kurtariciymis mutlaka alın inanılmaz rahat oluyo.
Hastanede gecelik yerine soft kumaştan elbise almıştım onu giydim çok rahat ettim. Yanımda pijama takımı vardı ama o an pijama zor olurdu. Gecelik veya elbise almanızı tavsiye ederim.
Bir de burada hep kucağıma aldım şimdi yanımda uyuyo yazanları görünce Allah’ım bende alabilecek miyim derdim hiç inandırıcı gelmezdi. Hiç inanamadim doğana kadar kucağıma alacagima. Ama şimdi benim de meleğim yanımda uyuyor çok şükür 🙏🙏🙏
Uzun oldu biliyorum ama herşeyi paylaşmak istedim. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum ❤️