BilgeYzcl Merhaba.. Bugün kontrol sırasında karnımın çok sertleştiğini söyledim ve NST istedi doktorum. 50-75 arasında sancım çıktı. Gezme, ayakta durma, iş yapma, yat dedi doktor. Aranızda böyle olup erken ya da gününde doğum yapan var mı?
Rmeysa_1661 BilgeYzcl beni de 34 te çağırdı ilk nstye benim de karnım kasılıyor ama bunun için gittiğim zaman yalancı kasılmalar normal nst yapalım demişti sancı çıkmadı bende bilmiyorum 🤷♀️ siz doktorunuzu dinleyin kasılmalarınızı gün içerisinde sayın
Taze-anne BilgeYzcl haftamız aynı canım bende aynı şikayetle gittim sancım 75 çıktı. Yatış yapıldı ciğer geliştirici yaptılar şuan evde dinleniyorum aynıları bana da söylendi inşallah zamanında alırız bebeklerimizi kucağımıza. Kaç kilo bebiş
Yasemin301 Rmeysa_1661 ben de 33.haftafayim ilk gebelik nasil ayirt ediliyor kasilma nasil oluyor tarif edebilir misiniz kasik agrisi gibi mi
BilgeYzcl sagsbry Bilmiyorum 🤷🏻♀️ Yatış da yapılmadı, ciğer geliştirici de vurulmadı. Bebek hareketleri 10dan az olursa ya da ağrı-sancı hissedersen gel dendi.
BilgeYzcl Taze-anne 1900 Ama bana ciğer geliştirici yapılmadı. Birkaç gün sonra tekrar gidip NST ye girsem mi acaba?
corekotu_1 BilgeYzcl 29. Haftadan beri sancim cikiyor ebe 6 hafta daha dayanmaya bak demisti korkmustum o zamanlar 20li haftalardan beri de karnim sertlesiyor. Su an 38im hala doguramadim 😅 kaldiki normal hayatima devam ettim hala tık yok. O yuzden dert etme eger sancilarin duzenli degilse normal
BilgeYzcl Yasemin301 benim de ilk gebeliğim. Acemiyim 🤷🏻♀️ Ama sanırım karın sertleşmesi de bir tür kasılmaymış.
Rmeysa_1661 Yasemin301 hayır kasıklara ağrı yapmıyor sadece karnın genellikle orta kısımlarında ağrısız sertleşme toplanma gibi oluyor sonra geçiyor hareket değişikliğinde yada karnınızı biraz ovaladığınız zaman ama doğum sancısı kasılma ile birlikte bel ya da kasıklara regl gibi ağrı yapıyor ve hareket etmeyle geçmiyor ayrıca düzenli dakikalar arasında geliyor 😊
Mhmtftma BilgeYzcl 33haftalikken karın sertlesmesi ve kasık agrisiyla gittim nsty bagladilar sanci cikmadi 5gunde 1vurulan iğne verdi doktorum erken doğum riskin var dedi yat dinlen hiç bişey yapma dedi şimdi 36haftalik olduk iğne kullandigimdan beri sertleşme olmuyor karnimda ins zamannda sağlıklı bı şekilde aliriz kucagimiza bebislerimizi
Yasemin301 BilgeYzcl anladim bende dunden biri kasik agrisi var da biraz korktum acikcasi surekli bi agri arada gelen bi agri degil
C_E BilgeYzcl bende 27. Haftamdayim genel kontrolde doktor karnimin sertligini farketti aslında hep öyleydi ama riske atmamak için nts istedi bir sıkınti yokmuş hazimsizliktanda olabilir kârın sertligi
Zeynep_cagdas BilgeYzcl BilgeYzcl canım beniö o sertleşmeler çooook erken haftalarda başladı hatırladığım kadarıyla 18 falandı. İlk 22de nstye bağlandım o zamandan beri de her hafta nstye gidiyorum. Evet sancı olması riskli ama çok sık ve şiddeti yükselmedikçe doğumu başlatmaz korkma. Benim sancılarım hastanede yatarken ilaç ve serumlara rağmen 100, 110 bile çıkıyordu. Taa o haftalardan 33+5e kadar geldim şükür. İlaç verdiyse düzenli kullan mutlaka. Bana bunun için nidicard başladı doktor. Onun dışında doktorunu dinle salın gezme iş yapma mümkünse sana bakacak biri lazım. Ben aylardır evden sadece doktor için çıkıyorum ve ful yatıyorum.
BilgeYzcl Zeynep_cagdas eşim çok yardımcı oluyor, yemek yapmak dışında her şeyi o yapar.. inşallah bende 5-6 hafta daha ilerleyebilirim 🤲🏻