Zeze03 Kızlar merhaba lansonih kullanan var mı 36. Haftadayım göğüs masajına ne zman başladınız Doğumdan önce 🤔 sizler neler kullandınız meler yaptınız Doğum yapanlar sonrasında yine yara oldu mu sütünüz hemen geldi mi
Kubraekn Zeze03 canım masaj yapma dedi bana hemşirem sadece göğüs uçlarına süreceksin, göğüs ucunu uyarmak erken doğuma sebep oluyomuş
Pinkoloji Zeze03 canım bende 36 'dan beri lansinoh kullanıyorum 38 deyim şimdi. Günde iki defa göğüs uçlarına ovmadan. Sürdükten sonra açıkta bırakıyorum bir süre emsin diye. Soğan suyu öneriyorlar annemde sürmüş çatlak olmamış onda. Masajı doğumdan hemen sonra emzirmeden sıcak bez koy göğüslerine ve bir süre beklet hafif masaj yap dediler. Masaj doğumdan sonra diye biliyorum yani teknikleri var hatta araştır bi.
belizdoruk Zeze03 bende lanolin aldım sürüyorum 25 haftadayım ama normal sürüp üstünü kapatıyorum masaj yapmıyorum
mrvgun Ben de lansinohu 30. Haftamdan beri ara ara kullanıyorum, genelde banyo sonraları sürüyorum.. ama uçlara masaj yapmıyorum artık uyarmamak lazım erken doğum riski olabilir..
Zeze03 mrvgun her duştan sonra kullanmak bencede iyi fikir bnm haftam 36 oldu artık erken Doğum için bi sorun teşkil ederim ki masaj yapıtta sürsem yoksa sadece uçlarına masajsız mı süreyim
Zemuda Pinkoloji soğan suyu nasıl? Doğumdan önce mi yapılıyor? Ne işe yarıyor? Rica etsem biraz açabilir misiniz?
deletedmom24 Pinkoloji kayınvalidem demişti soğan suyunu hazırla da git doğumdan hemen sonra sür falan diye. Onun köyünde kadınlar hep bu yöntemi kullanırmış.
Zeze03 Pinkoloji aaa bi bakayım bende kremi hiç denemedim daha bastırmadan da sürebilecek kadar akışkan mı acaba bende uyarmak istemem
Pinkoloji Zemuda canım annem doğumdan sonra emzirmeden önce sür soğan suyunu biraz beklesin sonra emzirmeden yıkayalım demişti çatlak oluşmuyormuş. Burada birisi tavsiye etmişti bide günde iki kere sürün doğumdan önce çatlağı önlemek için demişti. Ama araştırmadım doktora danışmadım.
Zeze03 belizdoruk bnm artık 36 oldu arkadaşlar başlamış bu haftalarda hep dedim bende başlayayım aldım ama nasıl sürsem bilemedim olmadı bugğn bi doktora sorayım bi sorun teşkil etmez umarım
Pinkoloji deletedmom24 evet bizim köyde de hep böyle yaparlarmış eskiden. Kimsenin de çatlamamış annem öyle diyor. Herkes doğru emzirme tekniğini biliyor muydu köyde sanmıyorum. Tabi ki çatlaklar en çok yanlış emzirmeden oluyor ama denemekten zarar gelmez.
mrvgun Benim de 36. Hafta.. doktor göğüs uçlarını uyarma sıkma sakın kasılmalara sebep olabiliyor artık dedi.. o yüzden ben hızlıca sürüyorum göğüs ucuma lansinohu. Bi de göğüs çevreme de normal çatlak kremi sürüyorum bu kadar masaj vs yapmıyorum ben canım