Çok rahat hareketli güzel bir hamilelik geçirdimherşey yolunda ilerlemişti allahım zor hamilelik geçirenlerin yardımcısı olsun bebeişlerine şifa versin hareketli olmama rağmen doğumdan 3 hafta önce squat merdiven yürüyüş ilişki perine masajı hurma yapmaya başlamama rağmen ufacık bir nişan hafifff adet sancısı ve 2cmyi tam bulmayan açıklığımla 21 aralık sabahı 41. Haftama girmiştim randevumuz vardı hiçbir doğum belirtim yoktu ve daha fazla bebeği bekleymeyecektik ben ve doktorum normal doğum isteyip suni sancıyla doğumu başlatmaya ortak karar verdik tabi eşim her zaman bana kendini riske atma sezeryan ol dedi hep acı çekme diyordu ama ben vücudumda normal doğuma uygun diye ilk olarak suni almak denemek istedim 2 cm açıklıkla yatışım yapıldı doktorum rahmimi uyardı açılma olsun diye hafif kanamam başladı ve saat 12.30da protez fitil yerleştirdiler suni sancı değil açılma başlatmaya yaradığını söylediler odamda nstye bağlı yatıyordum damar yolum açık 13. 30da sancılar hafiften girmeye başladı tarif edecek olursam kuyruk sokumumda şiddetli bıcak saplanmış gibi adet sancısı ve 3 dkya bir gelen şiddetli karnımın yanlarından başlayıp vajinama doğru inen ağrılı kasılmaydı bu şekilde hep merak ettiğim doğum sancısının tadına bakmış oldum tabi bu ağrılar dayanılmayacak gibi değildi yarım saatte bir nst sonra yürüyüş squat yaparak idare edilen ağrıydı taaakiii açıklığım 3 cm oldu ve saat 15. 00 sularında sancılar artmaya başladı serum nst ye takılı yatakta karşılamak çoook zordu ama dayanabiliyordum yinede hatta eşim ve annem yanımdaydı konuşup gülüşebliyordumda dua ettim hep sonrasında tekrar saat 16. 00sularında açıklığıma bakıldı tabi ben hafiften inlemelere başladım çokda utanıyordum belli etmemeye çalışıyordum açıklık hemen hemen 4 santim oldu olacak dediler 4 cm olunca epidural iğnesi yaptıracaktım servise alınıp orada devam edecektik ama hemşire geldi ve serumun içine ağrımı hafifletcek iğne yaptığını söyledi tabi ben burada okuduklarımdan bildiğim için hemşire odadan çıkınca annemle eşime yalan söylüyor suni sancı iğnesi yaptı dedim annemde bana saçmalama sus diye kızdı eşimde ağrı kesici olduğunu yutmuştu inanmadı 😂 derkeeen bana sancılar daha şiddetli daha hızlı girmeye başladı popom pubik kemiğim patlayacak gibi hissetmeye başladım serum ve nst ye takılıydım saat 16.30 gibiydi eşimi kuzeni gelmiş aşağıya çağırmıştı annemle odada tek kaldım annem lavaboya girdiği anda sancılar öyle arttı ki inlemelerden bağırmalara ağlamalara geçtim dişlerimi sıkıyordum ölcem zannettim karnımın üzerine yatma hissi geliyordu bacaklarım çok halsiz kollarım vücudum çok halsiz düşmüştü anneme bağırdım gelip açıklığa baksınlar 4 cm olduysa epidural yapılsın dayanamıyorum diye gidip söyledi eşimi aradım odaya gelene kadar 10 dk geçti açıklığa bakmya gelende olmadı ben bağırıp yalvarıyordum bişe yapılsın diye nst serum çıkarıldı kendimi yatağın üstünde kedi pozisyonunda sallamaktan başka bişey yapamıyordum yalvarıp ağlıyıp bağırıyordum 17. 15 te açıklığa bakıldı ve hala 4 cm tam bulmadığını epidural yapamıcani soyledi bende ozaman hemen sezeryan alın hemen dayanamıyorum bu şekilde yapamam dedim tamam doktoruna söyleyeyim dedi bende o sırada protez fitilide çıkar dayanamıyorum dedim çıkardı onuda doktorumda evine yeni gitmiş o sırada 2 de çocuğu var ve bırakacak yeri yokmuş yinede sağolsun hemen geldi tabi o gelene kadar eşime sürekli çağır birilerini bişey yapsınlar geçmiyor diye ağlıyordum oda çok korkup paniklemişti komik durumdaydı ama o sancılarla bana hiç komik görünmedi tabi şimdi gülüyorum 😂 neyse sancılar hafif azaldı ama hala can yakıyordu ve halim kalmamıştı ameliyathaneye indirildim saat 17.50 gibiydi belden uyuşturmam yapılırken sancı girdi yine rica ettim beklediler hemen iğnem yapıldı yatırıldım rahatladım içleniyordum ağlamak isteği geliyordu doktorum geldi ve kesip bastırmalar başladı hepsini tepedeki ışığın kenarındaki aynalı yerden izledim acı hiç hissetmedim ama yoğurulur gibi hareketleri hissediyordum bebeğimin çıktığını görünce göz yaşlarımı tutamadım hemen getirdiler gösterdiler allaha şükrettim birde sezeryanı icat eden insana 😂😂 hemen çıkarıldım odaya ardından bebeğim geldi hayatımda yaşadığım en güzel duygulardan en özeliydi yazarken bile duygulanıyorum bebeğimi incelemek istiyordum sürekli hemen memeyi tutup emmeye başladı çok şükür gaz sancısı da henüz çekmedik 3 günlüğüz henüz sarılık olmasından korkuyorum neyse devam edelim uyuşmalar geçti ve ayağa kalkma zamanı geldi tabi acıyor ama suni sancı gibi değil dayanabiliyorsunuz ben dayanabildim diyeyim yürüdüm yürüdükçe açıldım ağrı kesici etkisi geçince ameliyat yerim oturup kalkarken ağrıyor okadar size tavsiyem eğer açıklığınız yoksa boşuna suni sancı alıp kendinizi yormayın benim gibi çok acı çekmenizi istemem tüm doğum odalarının kapısındaki insanlar sesimi dinledi kesin aklıma geldikce utanıyorum utanılacak bişey yok ama işte yinede utanıyorum allahım isteyen herkese bu duyguyu tattırsın artık buradan ayrılıyorum happy kids e geçiyorum sorularınızı beebeğimden vakit bulursam cevaplayabilirim sağlıcakla bebek kokularıyla kalınnn 😘😘😘