Bende temmuz sonu ağustos başı gibi doğum bekliyorum. Bunu çok düşündüm, en son kendi doktoruma ve tanıdığım bir çocuk doktoruna danıştım. İkisininde söyledikleri aşağı yukarı aynıydı, ilk 24-48 saat kendi vücut ısılarını koruyamadıkları için uzun kollu ama ince,kat kat giydirilmesine gerek olmadığı.
48 saatten sonrası bulunduğunuz şehrin ve evinizin ısısına bağlı, biz ankaradayız ve doktorun önerisi kesinlikle kalın dar ve bunaltıcı şeyler giydirilmemesi, hatta evde bir body ve çorap ile durabileceği şeklinde, geceleri üzerine çok ince bir penye battaniye ya da müslin battaniye örtülmesi şeklinde oldu. Sakın çok giydirme isilik olur dediler. İkisininde söylediği en net şey, ufak tefek oldukları için üşüdüğünü sanıyoruz fakat bebeklerimizi nasıl alıştırırsak öyle gideceği. Sen nasıl giyinirsen,onuda öyle giydir dediler bana. 1 kat fazlası değil yani. Yaz ayları için böyle bu tabi. Ben 5-6 takım uzun kollu aldım, ama incecik ve jakarlı dedikleri bu delikli pamuklu kumaştan. Bodyleri hep atlet kol ve yarım kol aldım, sadece 5 tane uzun kol aldım. Patikli alt ve tulum aldım 3-4 tane akşam serinliğine göre onlar giydirilebilir, onun haricinde patiksiz tercih ettim ve yazlık şortlu tulumlardan aldım. Temmuz sonu ağustos başı en sıcak dönemler, kızlar yakmayın bebekleri üşürler diye, evde açın bacakları takılsınlar öyle, üşürlerse giydiririz zaten.