MerveAkdogan SEKER YUKLEME TESTI YUKSEK CIKANLARA DOKTOR NE YAPIYOR NE SOYLUYOR VE NE UYGULUYOR ACABA? Seker yukleme testi yuksek cikanlara doktor ne yapiyor ? Tedavi ilac vs mi basliyor yoksa baska onerilerde mi bulunuyor?
Mehtapakgl MerveAkdogan ilk önce Diyetisyene yön. Diyetisyen senin ne yemen ne yememen gerektiğini söylüyor. Şeker ölçüm cihazı almanı istiyor. Sen hergün sabah öğlen akşam açlık 1. Saat ve 2. Saat tokluk şeker ölçümü yapıyorsun. Bu hemen hemen 1 hafta sürüyor. Bakıyor eğer değerler iyiyse açlık 90 ve altı 1. Saat 140 ve altı 2. Saat 120 ve altıysa doğuma kadar diyetle devam. Eğer düşmüyorsa insüline başlatıyor seni.
MerveAkdogan Mehtapakgl ben kesinlikle tavsiye etmiyorum seker yuklemesini . Kucucuk bir bebege plesetandadn o kadr yuksek seker gitmesi dogru degil . Canan karatay hoca cok hakli . Insulin direnc testi isticem . Onun disinda kendim aralikli olarak seker kontrolumu ypcam .seker yuklemesini dogru bulmuyorum . Doktor soyledi diye hersey dogru olacak degil . Arastirip bilgi edinmemiz gerekiyor .
Mehtapakgl Veyasii koldan bacaktan karındanda oluyor. Doktor kullanırsam eğer göstermişti nerelerden olduklarını. Ama anneler karından yapmaya çekiniyor demişti.