Leylayunus Dilara1996 Amine Mahmut Esad Ali Eymen Hafsa Sena Eslem Şura Yavuz Selim Muhammed Fatih Ali Mahir
Xthinker Dilara1996 Peygamber isimleri sahabe sahabe hanımlarından bak derim canım mesela firavunda kuranda geçiyor ama malum..
Dilara1996 ZehrasMom kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Kuranda kötü tü anlatan kelimelerde var en nihayetinde. Benim bakış açım İslam da sahaba de zürriyetinden güzel işler başarmış ve manaları güzel olan isimler 🤗
ZehrasMom Dilara1996 aynen öyle kuran da geçiyor diye birsürü anlamı olmayan ya da kötü anlamı olan isimleri çocuklarına koyuyorlar sonra da e kuran da geçiyo sebepte bu bence çok saçma bi düşünce yapısı yani
Dilara1996 Xthinker evet kesinlikle. Zaten kuranda geçmeli olarak değil. İslama uygun olarak yazmıştım. Yanlış anlaşılmış galiba. 😒
Ysr_emrm Ben oglum olursa muhammet ali koyucam inşallah ama huzeyfe veya masum ismini çok istiyordum eşim kabul etmedi ya🥴
Xthinker Dilara1996 yok özellikle okudum canim biliyorum öyle demediğini ama islami deyince hemen kurandan bakmak geliyor aklımıza ben çember daraltmak istedim 😊
denizmanzarasi Dilara1996 Çocuğa ağır gelmeyecek anlamı güzel olan her isim çocuğa konulabilir..Çoğu ağır isimler Kuranda geçiyor diye çocuklara konuluyor ama çoğu zaman ağır geliyor ,özellikle de Allah’ın isimlerini koyarken dikkatli olunulmalı..Allah’ın ismi çocuğa tek konulmamalı önüne kul eki olan ‘abd’ getirilmeli mesela Kadir ismi tek kullanılmamalıdır onun yerine Abdülkadir kullanılmalıdır vs.🌸
heyymomm Dilara1996 Hifa, Zeynep, Betül, Eslem, Müberra, Zehra Hamza, Ali, Yusuf, Huzeyfe, Musab, Zübeyir, Enes, Talha gibi 🥰